Škoda Kodiaq i ri është këtu!
skoda e re kodiaq 2023

Škoda po vazhdon kapitullin e suksesit me gjeneratën e dytë të Kodiaq

Kodiaq, një simbol i shkathtësisë dhe inovacionit, ka fituar tashmë zemrat e më shumë se tetëqind mijë klientëve në gjashtëdhjetë tregje në mbarë botën dhe ka marrë çmime të shumta prestigjioze.

Dizajni: më shumë hapësirë për të gjithë

Gjenerata e re e Škoda Kodiaq ka për çfarë të mburret: me pamje më muskulare dhe më mahnitëse se paraardhësi i tij. Është zgjatur me 6 centimetra në gjatësi, duke ofruar më shumë hapësirë për pasagjerët dhe bagazhet. Gjatësia e përgjithshme është 4,758 milimetra, ndërsa vëllimi i bagazhit është shtuar gjithashtu: deri në 910 litra në variantin me pesë vende. Aerodinamika e përmirësuar demonstrohet nga një koeficient i tërheqjes së cd prej vetëm 0,282.

Dizajni i SUV-së theksohet nga një mbulesë e riformësuar me logon e ridizajnuar të Škoda dhe një grilë të veçantë gjashtëkëndore. Një veçori kryesore janë fenerët opsionalë të gjeneratës së dytë të plotë LED Matrix, të cilët lëshojnë një dritë më të ndritshme dhe më të qartë dhe 36 segmente individuale të dritës së të cilëve krijojnë pjesën e përparme karakteristike "me katër sy" të markës.

Hapësira e brendshme: Përzgjedhësi i marsheve në kamio

Pjesa qendrore e brendshme është një ekran info-argëtues 13 inç i plotësuar nga një kabinë virtuale 10 inç dhe një ekran opsional head-up. Poshtë ekranit të info-argëtimit janë kontrollet e reja shumëfunksionale (Smart Dials) - tre butona rrotullues dhe shtypës shumëfunksionalë me ekrane dixhitale të integruara. Këto numra thjeshtësojnë aksesin në funksione të ndryshme dhe kombinojnë reagimin haptik me informacionin dixhital.

Zgjedhësi për transmisionin automatik është zhvendosur në kolonën e drejtimit, duke liruar hapësirë shtesë në tastierën qendrore. Komoditeti është ende i pari: Sediljet opsionale Top ergonomike ofrojnë një funksion masazhi me dhjetë jastëkë të fryrë dhe të programueshëm.

Motorët: Për herë të parë Kodiaq plug-in Hibrid

Për herë të parë, SUV-i i njohur do të jetë i disponueshëm edhe si Kodiaq iV me motor hibrid plug-in. Me një fuqi të kombinuar prej 204 hp, ai premton një distancë tërësisht elektrike mbi 100 kilometra në ciklin WLTP. Për herë të parë, Kodiaq ofron gjithashtu teknologji hibride të butë: ky është modeli 1.5 TSI me 150 kuaj fuqi. Linja e motorëve plotësohet nga një motor benzine 2.0 TSI dhe dy naftë 2.0 TDI, që japin respektivisht 150 dhe 193 kf. Të gjitha njësitë janë të lidhura me një transmision automatik DSG dhe variantet më të mira me benzinë dhe naftë kanë si standard lëvizjen me të gjitha rrotat.

Siguria: një ushtri asistentësh në gatishmëri

Në gjeneratën e tij të dytë, Škoda Kodiaq i ofron shoferit një sërë sistemesh të avancuara asistence që shtojnë sigurinë dhe komoditetin. Turn Assist ndihmon në parandalimin e përplasjeve në kryqëzime dhe parkimi në distancë është i mundur nëpërmjet një aplikacioni. Me funksionin e ruajtur të manovrës së parkimit, automjeti memorizon deri në pesë manovra parkimi dhe më pas i kryen ato automatikisht ose drejtohet përmes aplikacionit.

Lidhshmëria: përditësim me valë

SUV-i i ri është gjithmonë në linjë dhe ofron një sërë shërbimesh celulare dhe aplikacione info-argëtuese. Ka tre ekrane në makinë: një kabinë virtuale 10 inç, një ekran qendror info-argëtues deri në 13 inç dhe tani gjithashtu një ekran ballor. Makina është e pajisur me katër porte USB-C me fuqi 45 vat për karikim të shpejtë të pajisjeve mobile. Një veçori e re është karikimi i përmirësuar me wireless, i cili lejon që dy telefona inteligjentë të ngarkohen në mënyrë induktive në të njëjtën kohë me 15 vat fuqi.

Sistemi i informacionit argëtues tek Kodiaq krejtësisht i ri përmban një ekran standard 10 inç me prekje, radio DAB+, kontroll me gjeste dhe komanda zanore. Navigimi opsional shton një ekran 13 inç, me udhëzimet e tij të shfaqura tani në ekranin ballor. Tetë altoparlantë standardë kujdesen për cilësinë e zërit, me katërmbëdhjetë altoparlantë të sistemit audio të Kantonit si një alternativë opsionale.

Dizajni: më shumë hapësirë për të gjithë

Gjenerata e re e Škoda Kodiaq ka për çfarë të mburret: me pamje më muskulare dhe më mahnitëse se paraardhësi i tij. Është zgjatur me 6 centimetra në gjatësi, duke ofruar më shumë hapësirë për pasagjerët dhe bagazhet. Gjatësia e përgjithshme është 4,758 milimetra, ndërsa vëllimi i bagazhit është shtuar gjithashtu: deri në 910 litra në variantin me pesë vende. Aerodinamika e përmirësuar demonstrohet nga një koeficient i tërheqjes së cd prej vetëm 0,282.

Dizajni i SUV-së theksohet nga një mbulesë e riformësuar me logon e ridizajnuar të Škoda dhe një grilë të veçantë gjashtëkëndore. Një veçori kryesore janë fenerët opsionalë të gjeneratës së dytë të plotë LED Matrix, të cilët lëshojnë një dritë më të ndritshme dhe më të qartë dhe 36 segmente individuale të dritës së të cilëve krijojnë pjesën e përparme karakteristike "me katër sy" të markës.

Hapësira e brendshme: Përzgjedhësi i marsheve në kamio

Pjesa qendrore e brendshme është një ekran info-argëtues 13 inç i plotësuar nga një kabinë virtuale 10 inç dhe një ekran opsional head-up. Poshtë ekranit të info-argëtimit janë kontrollet e reja shumëfunksionale (Smart Dials) - tre butona rrotullues dhe shtypës shumëfunksionalë me ekrane dixhitale të integruara. Këto numra thjeshtësojnë aksesin në funksione të ndryshme dhe kombinojnë reagimin haptik me informacionin dixhital.

Zgjedhësi për transmisionin automatik është zhvendosur në kolonën e drejtimit, duke liruar hapësirë shtesë në tastierën qendrore. Komoditeti është ende i pari: Sediljet opsionale Top ergonomike ofrojnë një funksion masazhi me dhjetë jastëkë të fryrë dhe të programueshëm.

Motorët: Për herë të parë Kodiaq plug-in Hibrid

Për herë të parë, SUV-i i njohur do të jetë i disponueshëm edhe si Kodiaq iV me motor hibrid plug-in. Me një fuqi të kombinuar prej 204 hp, ai premton një distancë tërësisht elektrike mbi 100 kilometra në ciklin WLTP. Për herë të parë, Kodiaq ofron gjithashtu teknologji hibride të butë: ky është modeli 1.5 TSI me 150 kuaj fuqi. Linja e motorëve plotësohet nga një motor benzine 2.0 TSI dhe dy naftë 2.0 TDI, që japin respektivisht 150 dhe 193 kf. Të gjitha njësitë janë të lidhura me një transmision automatik DSG dhe variantet më të mira me benzinë dhe naftë kanë si standard lëvizjen me të gjitha rrotat.

Siguria: një ushtri asistentësh në gatishmëri

Në gjeneratën e tij të dytë, Škoda Kodiaq i ofron shoferit një sërë sistemesh të avancuara asistence që shtojnë sigurinë dhe komoditetin. Turn Assist ndihmon në parandalimin e përplasjeve në kryqëzime dhe parkimi në distancë është i mundur nëpërmjet një aplikacioni. Me funksionin e ruajtur të manovrës së parkimit, automjeti memorizon deri në pesë manovra parkimi dhe më pas i kryen ato automatikisht ose drejtohet përmes aplikacionit.

Lidhshmëria: përditësim me valë

SUV-i i ri është gjithmonë në linjë dhe ofron një sërë shërbimesh celulare dhe aplikacione info-argëtuese. Ka tre ekrane në makinë: një kabinë virtuale 10 inç, një ekran qendror info-argëtues deri në 13 inç dhe tani gjithashtu një ekran ballor. Makina është e pajisur me katër porte USB-C me fuqi 45 vat për karikim të shpejtë të pajisjeve mobile. Një veçori e re është karikimi i përmirësuar me wireless, i cili lejon që dy telefona inteligjentë të ngarkohen në mënyrë induktive në të njëjtën kohë me 15 vat fuqi.

Sistemi i informacionit argëtues tek Kodiaq krejtësisht i ri përmban një ekran standard 10 inç me prekje, radio DAB+, kontroll me gjeste dhe komanda zanore. Navigimi opsional shton një ekran 13 inç, me udhëzimet e tij të shfaqura tani në ekranin ballor. Tetë altoparlantë standardë kujdesen për cilësinë e zërit, me katërmbëdhjetë altoparlantë të sistemit audio të Kantonit si një alternativë opsionale.