Skoda e së ardhmes
26.04.2023

6 automjete të reja Skoda elektrike deri në vitin 2026

Skoda Auto po përshpejton fushatën dhe transformimin e saj të lëvizshmërisë elektrike. Deri në vitin 2026, prodhuesi çek synon të rrisë gamën e tij të automjeteve elektrike në gjashtë modele, duke përfshirë katër modele krejtësisht të reja dhe dy variante të përditësuara të familjes Enyaq iV. Škoda Auto do të investojë gjithsej 5.6 miliardë euro në elektromobilitet deri në vitin 2027. Në të njëjtën kohë, prodhuesi po e bën gamën e modeleve elektrike edhe më të gjithanshme: me një version të ri në segmentin e vogël të SUV-ve, një SUV kompakt të quajtur Elroq, një Combi dhe një Space 7-vendësh.

"Me gjashtë modele të reja me bateri elektrike në të gjitha segmentet deri në vitin 2026, Skoda Auto po ecën edhe më shpejt drejt lëvizshmërisë së qëndrueshme, elektrike dhe individuale. Së bashku me modelet tona të reja dhe shumë efikase konvencionale me djegie dhe hibride plug-in, ne ofrojmë më të mirën nga të dyja. Në këtë mënyrë, ne po përmbushim dëshirat e klientëve tanë ekzistues dhe të rinj në mbarë botën në këtë fazë transformimi."

Klaus Zellmer, CEO i Skoda Auto

"Combi", i cili do të vazhdojë traditën e suksesshme të Škoda dhe

"Compact", një pasardhës tërësisht elektrik i SUV kompakt Karoq i quajtur Elroq

"Small", një model i ardhshëm i nivelit fillestar në segmentin A0,

"Space", versioni i makinës koncept 7-vendësh.