Ky site përdor cookies për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies të ruhen në pajisjen tuaj.
Prano dhe vazhdo.
31.01.2018

Rekord dorëzimi për ŠKODA AUTO

> Dërgesat e ŠKODA AUTO u rritën me 6.6% në 1,200,500 automjete

> ŠKODA AUTO u siguroi klientëve më shumë se 1 milion automjete për të katërtin vit radhazi

> Dhjetori më i mirë i të gjitha kohërave: 107,500 dërgesa (+ 19.2%)

> Rritja e ndjeshme në Evropë (+ 8.3%) dhe Indi (+ 31.4%)

> Premiera e dyfishtë SUV: ŠKODA KODIAQ (KODIAK) dhe KAROQ (KAROK) startojnë fuqishëm nëpër tregje të ndryshme.

 

ŠKODA AUTO ka vendosur një rekord të ri shitjesh në vitin 2017. Dërgesat globale të markës tradicionale çeke u rritën me 6,6% në 1,200,500 automjete (2016: 1,126,500). Për herë të katërt me radhë, ŠKODA AUTO shiti më shumë se një milion automjete në një vit. Përveç modelit më të shitur ŠKODA OCTAVIA, rritje të konsiderueshme patën ŠKODA SUPERB dhe SUV-të e reja KODIAQ (KODIAK)dhe KAROQ (KAROK); të cilat kanë gëzuar popullaritet të madh që nga nisja e tyre.

"Viti 2017 ishte viti më i mirë në historinë 122-vjeçare të ŠKODA-s, gjë që na jep një nxitje të mëtejshme dhe dëshirojmë të falënderojmë të gjithë klientët tanë për besimin që na kanë dhënë. Viti i kaluar ka treguar se me strategjinë ŠKODA 2025, jemi në rrugën e duhur për të formuar me sukses ndryshimet e thella në industrinë e makinave. Në të njëjtën kohë, ky sukses na motivon të rikthehemi përsëri gjatë këtij viti dhe pikërisht kjo është ajo që po bëjmë, me produkte të reja dhe zgjidhje të lëvizshmërisë që do të kënaqin klientët tanë ", thotë CEO i ŠKODA-s Bernhard Maier.

 

Alain Favey, anëtar i Bordit të ŠKODA -s për shitjet dhe marketing-un, shton: "Fakti që të dy modelet tona të reja SUV janë pranuar kaq mirë nga klientët që nga fillimi, është në sajë të rrjetit tonë të fortë të shitjeve. Dealer-at ŠKODA  kanë bërë një punë të shkëlqyer në vitin 2017 - Modelet e lartpërmendura janë një shtyllë e rëndësishme e suksesit tonë. "

 

Për ŠKODA-n, viti 2017 mbaroi sikurse edhe filloi: me një rekord shitjesh. Pas janarit më të mirë në historinë 122 vjeçare të kompanisë, prodhuesi i makinave çeke vendosi gjithashtu një rekord të ri për muajin dhjetor. Me 107,500 automjete të dorëzuara, ŠKODA e tejkaloi rezultatin e vitit të kaluar me 19,2%.

 

Në Evropën Perëndimore, furnizimet e klientëve me makina çeke u rritën në 2017 me 5.2% në 477,700 automjete (2016: 454,000 automjete). Në dhjetor, ŠKODA shënoi një rritje prej 7.0% në 33,600 njësi në këtë rajon shitjeje (një vit më parë: 31,400 automjete). Me 173,300 automjete të shitura për vitin e plotë, Gjermania mbetet tregu i dytë më i madh në botë për markën ŠKODA. Shitjet këtu u rritën me 4.9% (2016: 165.200 automjete). Kjo e bën ŠKODA-n numrin një të importit në Gjermani dhe konsolidon pozicionin e saj në mesin e markave të mirënjohura më të shitura. Në dhjetor të vitit të kaluar, prodhuesi i rriti furnizimet në Gjermani me 12.2% në 13.500 njësi (të njëjtën periudhë të vitit të kaluar: 12.100 automjete). Në vitin 2017 prodhuesi i makinave çeke arriti në Francë (27,300 automjete, + 18,5%), Itali (24,700 automjete, + 20,3%), Austri (24,300 automjete, + 17,9%), Norvegji (8,600 makina, + 11,7% ). Marka shënon rritje të fortë edhe në Greqi (3,200 automjete, + 116,5%).

 

Në Evropën Qendrore, shitjet e ŠKODA-s u rritën me 12.7% nga janari deri në dhjetor të vitit 2017 në 207.100 automjete (2016: 183.800 automjete). Në muajin e fundit të vitit të kaluar, dërgesat e kompanisë u rritën me 5.6% në 14.200 njësi (dhjetor 2016: 13.400 automjete). Shitja e 95,000 njësive në vitin 2017, ŠKODA dërgoi 8,0% më shumë automjete në tregun e saj në Republikën Çeke sesa në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar (2016: 88,000 automjete). Në Poloni (66,600 makina, + 18,5%), Sllovaki (21,000 automjete, + 11,4%), Hungari (12,700 automjete, + 16,2%), Slloveni (7,100 automjete, + 12,7%) dhe Kroaci (4,700 automjete, + 35,7% marka çeke ka arritur një rritje të fortë me dy shifra.

 

Në Evropën Lindore duke përjashtuar Rusinë, ŠKODA gjithashtu shënoi një rritje të fortë gjatë të gjithë vitit në tërësi. Me 41,300 automjete, prodhuesi ka dorëzuar 17.9% më shumë automjete se në të njëjtën periudhë të një viti më parë (2016: 35.100 automjete). Në dhjetor, marka u rrit me 36.2% në 3900 dërgesa në këtë rajon (dhjetor 2016: 2.800 automjete). Balltikët (7,400 automjete, + 13,3%) dhe Serbia (6,700 automjete, + 17,5%) si dhe Ukraina (6,100 automjete, + 69,4%) dhe Bosnja (1,600 automjete; + 16,5%) patën zhvillime pozitive gjatë gjithë vitit. Në Rusi, ŠKODA arriti një rritje vjetore prej 12.5% në 62.300 automjete të shpërndara gjatë vitit të plotë (2016: 55.400 automjete).

 

Tregu më i fortë i shitjeve të ŠKODA-s në mbarë botën mbetet Kina. Në këtë rajon, shitjet e makinave çeke u rritën me 2.5% në 325,000 njësi në vitin 2017 (2016: 317,100 automjete). Në dhjetor, marka i dorëzoi 42,400 automjete konsumatorëve - 41,8% më shumë se në të njëjtin muaj të vitit të kaluar (dhjetor 2016: 29,900 automjete).

 

Përveç kësaj, Izraeli (23,400 automjete, + 14,5%) dhe India (17,100 automjete, + 31,4%) shënuan zhvillime pozitive në vitin 2017 në tërësi.

 

Shpërndarjet e markës ŠKODA në vitin 2017 (në njësi, të rrumbullakosura, të renditura sipas modelit, +/- në përqindje krahasuar me 2016):

 

ŠKODA OCTAVIA (418,800, -3.9%)

ŠKODA RAPID (211,500; -0,6%)

ŠKODA FABIA (206,500; + 2.1%)

ŠKODA SUPERB (150,900; + 8,7%)

ŠKODA KODIAQ (100,000;)

ŠKODA YETI (69,500; -27,8%)

ŠKODA KAROQ (6,300;)

ŠKODA CITIGO (e shitur vetëm në Evropë: 37,100; -8,8%)

 

Dhjetë tregjet më të suksesshme për ŠKODA në vitin 2017

 

Vendi / Dërgesat për konsumatorët 2017

1. Kina; 325,000

2. Gjermania; 173,300

3. Republika Çeke; 95,000

4. Britania e Madhe; 80,100

5. Poloni; 66,600

6. Rusia; 62,300

7. Francë; 27,300

8. Turqia; 25,000

9. Itali; 24,700

10. Austria; 24,300