Škoda Kamiq Asistenti i parkimit

Ndihmë parkimi

Asistenti për parkim ofron një ndihmë gjysmë-automatike kur parkoni në vendparkime diagonale dhe paralele. Ju duhet të shtypni vetëm gazin dhe frenat. 

Škoda Kamiq Asistenti i parkimit

Sensor parkimi

Gjatë daljes mbrapsht nga një vendparkim, asistenti i frenimit në manovrim pikas automjete që afrohen anash. Një sinjal akustik paralajmëron një përplasje të mundshme. Kamiq frenon automatikisht dhe mund të parandalojë një përplasje të mundshme.

Škoda Kamiq Asistenti i parkimit

Ndihmës frenimi për manovrim

Pavarësisht sensorëve të parkimit në pjesën e përparme dhe të pasme, ka situata kur gjatë parkimit dhe daljes nga parkimi nuk frenoni dot në kohë. Nëse nuk frenoni pavarësisht mesazhit paralajmërues, Kamiq do të ndalojë automatikisht për të shmangur përplasjen.  

Škoda Kamiq Asistenti i parkimit

Kamera vëzhguese

Me kamerën e instaluar në pjesën e pasme të automjetit kontrollohet zona mbrapa mjetit dhe tregohet rruga e duhur për parkim të sigurt. 

Škoda Kamiq Asistenti i parkimit

Sensori i parkimit të pasmë

Sistemi mbledh të dhëna nga sensorët, parametrat e udhëtimit dhe këndet e timonit dhe mund t'ju paralajmërojë për një rrezik të mundshëm përplasjeje me pengesat kur parkoni. 

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Kthehu në faqen kryesore