Ky site përdor cookies për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies të ruhen në pajisjen tuaj.
Prano dhe vazhdo.

Komoditeti ŠKODA FABIA

Kamera e pasme

Për parkim edhe më të lehtë, FABIA-n tuaj mund ta pajisni me një kamerë të pasme. Ajo kontrollon zonën pas automjetit dhe tregon mënyrën e përsosur për të parkuar në mënyrë të sigurt në zonën e zgjedhur të parkimit. Gjerësia e automjetit merret po ashtu në konsideratë.

Komoditeti ŠKODA FABIA

Sensorët e parkimit para dhe mbrapa

Mënyra e shkëlqyer e manovrimit të FABIA-s e bën parkimin shumë të lehtë. Përveç kësaj, sensorët e parkimit, që janë mjaft mirë të integruar në parakolp dhe prapakolp, ju mbështesin duke kontrolluar distancën nga pengesat e mundshme.

Komoditeti ŠKODA FABIA

Kompjuter në bord me ekran Maxi-DOT

Ekrani qendror Maxi-DOT i ofron shoferit mundësinë e shfaqjes së funksioneve të ndryshme kompjuterike si temperatura e jashtme, ora apo distanca e përshkruar (nga dita e furnizimit me karburant dhe deri në përfundim). Përveç kësaj, aty tregohen informacione të sistemeve të asistencës, të radios apo të një telefoni të lidhur me Bluetooth. Për temperaturë e motorit dhe nivelin e karburantit ka njoftime analoge.

Komoditeti ŠKODA FABIA

Konfigurimet e automjetit

Në menunë "CAR" të sistemit të info-argëtimit Bolero dhe Swing mund të konfigurohen funksione të caktuara të FABIA-s, si sistemet ndihmëse dhe sensorët e parkimit e të dritës.

Komoditeti ŠKODA FABIA

Tempomat

Kontrolli i shpejtësisë me limitator shpejtësie të përfshirë ruan automatikisht shpejtësinë e dëshiruar. Ai mund të çaktivizohet me një goditje të fortë në pedalin e gazit.

Komoditeti ŠKODA FABIA

Funksioni ndihmës i shiut/fenerëve

Shiu apo muzgu nuk do të jenë më problem për ju. FABIA mund të jetë e pajisur me një sensor shiu të vendosur në pasqyrën e brendshme, e cila aktivizon automatikisht fshirëset e xhamave dhe përshtat sipas nevojës shpejtësinë e tyre. Sensori i dritës aktivizon automatikisht ndriçimin, kur drita e ambientit bie nën një vlerë të caktuar (për shembull, në një tunel apo në muzg).

Komoditeti ŠKODA FABIA

Sistemi i hapjes dhe i mbylljes "KESSY"

Hapja dhe mbyllja e dyerve, ndezja dhe fikja e motorit - të gjitha pa pasur nevojë të kërkoni çelësat tuaj? Këtë komoditet e ofron KESSY. Thjesht duke tërhequr dorezën (ose duke shtypur butonin në derën e pasme) dhe automjeti hapet në mënyrë automatike. Ju mund ta ndizni automjetin vetëm duke shtypur një buton. Butoni gjendet në krahun e djathtë të boshtit të timonit.

ŠKODA FABIA Komfort

Climatronic

Me sistemin e kondicionimit të ajrit të kontrolluar elektronikisht, Climatronic, ju caktoni temperaturën e brendshme të dëshiruar, e cila kontrollohet nga sensorë dhe kontrolle elektronike.

Komoditeti ŠKODA FABIA

Asistenti i ngjitjes në kodër (Hill-Hold-Control)

Me funksionin Hill-Hold Control (HHC) ju mund të ngjiteni pa vështirësi në një pjerrësi, pa pasur problemin e ecjes mbrapa të automjetit ose pa u dashur të përdorni frenat e dorës. Nëse lëshoni pedalin e frenave në pjerrësi, sistemi HHC mban presionin në sistemin e frenave duke mos e lëshuar mjetin për 1 deri në 2 sekonda - kohë e mjaftueshme për të bërë të mundur vazhdimin e ecjes në mënyrë të relaksuar.

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Kthehu në faqen kryesore