Dizajni

Unike dhe e shumëllojshme njëkohësisht

Linjat e pastra, skajet e mprehta dhe sipërfaqet e modeluara qartësisht i japin automjetit përmasa harmonike, funksionalitet të lartë dhe përjetësi, një ekuilibër i përsosur i tradicionales me modernen.

Dizajn tërheqës edhe për pjesën e pasme

Dera e hapësirës së bagazhit është bujare dhe e përshtatur me amortizatorët masivë dhe dritat e pasme në formën tipike C të ŠKODA. 

Unike dhe e shumëllojshme njëkohësisht

Linjat e pastra, skajet e mprehta dhe sipërfaqet e modeluara qartësisht i japin automjetit përmasa harmonike, funksionalitet të lartë dhe përjetësi, një ekuilibër i përsosur i tradicionales me modernen.

Dizajn tërheqës edhe për pjesën e pasme

Dera e hapësirës së bagazhit është bujare dhe e përshtatur me amortizatorët masivë dhe dritat e pasme në formën tipike C të ŠKODA. 

ŠKODA Connect

Pozicioni i parkimit

Merrni informacion në telefonin tuaj celular për pozicionin e saktë të automjetit tuaj në parkingje të mëdhenj, kudo që të ndodheni, ku tregohet adresa, data dhe koha e parkimit.

Butoni SOS

Me anë të shtypjes së një butoni të kuq në tavan mbi ndenjëset e para, aktivizohet automatikisht emergjenca në rast aksidenti.

Moti

Merrni parashikimin aktual të motit për vendndodhjen ose destinacionin tuaj me parashikimet e detajuara, duke përfshirë parashikimet e reshjeve dhe paralajmërime të motit të keq.

Pozicioni i parkimit

Merrni informacion në telefonin tuaj celular për pozicionin e saktë të automjetit tuaj në parkingje të mëdhenj, kudo që të ndodheni, ku tregohet adresa, data dhe koha e parkimit.

Butoni SOS

Me anë të shtypjes së një butoni të kuq në tavan mbi ndenjëset e para, aktivizohet automatikisht emergjenca në rast aksidenti.

Moti

Merrni parashikimin aktual të motit për vendndodhjen ose destinacionin tuaj me parashikimet e detajuara, duke përfshirë parashikimet e reshjeve dhe paralajmërime të motit të keq.

Komoditeti

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona Climatronic dhe xham i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale dhe të rehatshme si dhe shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Ndriçim i jashtëm - VIP

Hapja e dyerve me dorë ose telekomandë aktivizon spotet e pasqyrës së jashtme që do t'ju ndihmojnë  gjatë daljes nga makina për të shmangur bojërat apo gurët.

Bëhet e ngushtë

Për të shmangur dëmtimin, pasqyrat e jashtme elektrike palosen automatikisht pas mbylljes së automjetit.

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona Climatronic dhe xham i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale dhe të rehatshme si dhe shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Ndriçim i jashtëm - VIP

Hapja e dyerve me dorë ose telekomandë aktivizon spotet e pasqyrës së jashtme që do t'ju ndihmojnë  gjatë daljes nga makina për të shmangur bojërat apo gurët.

Bëhet e ngushtë

Për të shmangur dëmtimin, pasqyrat e jashtme elektrike palosen automatikisht pas mbylljes së automjetit.

Ndriçim elegant

Për rehati të mëtejshme gjatë hyrjes dhe daljes nga mjeti,  ofrohet ndriçimi i zonës së këmbëve para dhe mbrapa. 

Babai, nëna dhe vajza

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një sistem rregullator në të cilën mund të vendosen në tre pozicione të ndryshme ndenjësja dhe pasqyrat e jashtme.

Gjithmonë e lehtë për t'u arritur

Kjo mbajtëse telefoni e dobishme, e cila është e vendosur në pjesën e çelësit, përforcon sinjalin e telefonit tuaj celular. Në të njëjtën kohë ajo karikon në mënyrë induktive celularët gjatë udhëtimit.

Jo më duar të ftohta

Me timonin multifunksional prej lëkure mund të komandoni si radion, ashtu edhe telefonin, dhe në mënyrë alternative edhe kambion DSG (transmision me levë të dyfishtë). Në mënyrë opsionale, timoni mund të pajiset me funksionin e ngrohjes, i cili mund të komandohet me anë të sistemit info-argëtues.

Ndriçim elegant

Për rehati të mëtejshme gjatë hyrjes dhe daljes nga mjeti,  ofrohet ndriçimi i zonës së këmbëve para dhe mbrapa. 

Babai, nëna dhe vajza

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një sistem rregullator në të cilën mund të vendosen në tre pozicione të ndryshme ndenjësja dhe pasqyrat e jashtme.

Gjithmonë e lehtë për t'u arritur

Kjo mbajtëse telefoni e dobishme, e cila është e vendosur në pjesën e çelësit, përforcon sinjalin e telefonit tuaj celular. Në të njëjtën kohë ajo karikon në mënyrë induktive celularët gjatë udhëtimit.

Jo më duar të ftohta

Me timonin multifunksional prej lëkure mund të komandoni si radion, ashtu edhe telefonin, dhe në mënyrë alternative edhe kambion DSG (transmision me levë të dyfishtë). Në mënyrë opsionale, timoni mund të pajiset me funksionin e ngrohjes, i cili mund të komandohet me anë të sistemit info-argëtues.

Teknologjia

Larmi motorësh miqësore me mjedisin

Ju mund të zgjidhni motorin e benzinës 1,8 l TSI, 180 KF dhe, sipas dëshirës, me sistem transmisioni DSG me 6 marsha ose me 7 marsha. Me leverdi në konsumin e ulët të karburantit, keni në dispozicion motorin 1,4 l TSI, 140 KF ose 1,2 l TSI, 105 KF Green tec, respektivisht të pajisur me  sistem transmisioni me 6 marsha ose me 1,2 l TSI, 86 KF.

Kënaqësi maksimale e kombinuar me konsum minimal karburanti

Shoferët që preferojnë naftën mund të zgjedhin mes motorëve 1,6 l TDI, 90 KF,  1,6 l TDI me 105 KF, dhe motorin me fuqi të veçantë 2,0 l TDI, 150 PS Green tec, i cili merr pikët maksimale me drejtimin e tij të rafinuar dhe konsumin jashtëzakonisht të ulët të karburantit.

Larmi motorësh miqësore me mjedisin

Ju mund të zgjidhni motorin e benzinës 1,8 l TSI, 180 KF dhe, sipas dëshirës, me sistem transmisioni DSG me 6 marsha ose me 7 marsha. Me leverdi në konsumin e ulët të karburantit, keni në dispozicion motorin 1,4 l TSI, 140 KF ose 1,2 l TSI, 105 KF Green tec, respektivisht të pajisur me  sistem transmisioni me 6 marsha ose me 1,2 l TSI, 86 KF.

Kënaqësi maksimale e kombinuar me konsum minimal karburanti

Shoferët që preferojnë naftën mund të zgjedhin mes motorëve 1,6 l TDI, 90 KF,  1,6 l TDI me 105 KF, dhe motorin me fuqi të veçantë 2,0 l TDI, 150 PS Green tec, i cili merr pikët maksimale me drejtimin e tij të rafinuar dhe konsumin jashtëzakonisht të ulët të karburantit.

Funksionon edhe pa çelës

Çelësi i automjetit në çantë apo në xhepin e pantallonave tuaja  mjafton për të hapur, mbyllur ose për të ndezur automjetin.

Detektim i përgjumjes për më shumë siguri

Një sinjal akustik dhe vizual paralajmëron shoferin për lodhjen e tepërt. OCTAVIA juaj ju dallon nëse nuk jeni më i përqendruar. 

Asistencë në parkim për më pak stres

Sensorët e parkimit ju sigurojnë komfort dhe orientim gjatë parkimit para dhe mbrapa. Sistemi ndihmës i parkimit ndihmon në gjetjen e një hapësire të përshtatshme parkimi dhe parkon mjetin duke kontrolluar gjerësinë dhe gjatësinë e hapësirës së parkimit në mënyrë automatike si dhe ju ndihmon për daljen nga parkimi. 

Funksionon edhe pa çelës

Çelësi i automjetit në çantë apo në xhepin e pantallonave tuaja  mjafton për të hapur, mbyllur ose për të ndezur automjetin.

Detektim i përgjumjes për më shumë siguri

Një sinjal akustik dhe vizual paralajmëron shoferin për lodhjen e tepërt. OCTAVIA juaj ju dallon nëse nuk jeni më i përqendruar. 

Asistencë në parkim për më pak stres

Sensorët e parkimit ju sigurojnë komfort dhe orientim gjatë parkimit para dhe mbrapa. Sistemi ndihmës i parkimit ndihmon në gjetjen e një hapësire të përshtatshme parkimi dhe parkon mjetin duke kontrolluar gjerësinë dhe gjatësinë e hapësirës së parkimit në mënyrë automatike si dhe ju ndihmon për daljen nga parkimi. 

Sistemet ndihmëse lehtësojnë të përditshmen tuaj

Në sajë të sistemeve të reja, ju mund të parandaloni situatat kritike në trafik ose të zbusni pasojat e mundshme të tij. Ndër risitë e OCTAVIA-s bën pjesë edhe ekrani me ngjyra Maxi-DOT. Ndër të tjera, funksionet e sistemeve ndihmëse shfaqen në fushëpamjen e shoferit. 

Ndiq korsinë 

Funksioni ndihmës i korsisë (Lane Assist) paralajmëron në rast të një dalje të pamenduar nga korsia dhe neutralizon një ndryshim të paqëllimtë të korsisë me një ndërhyrje aktive në timon. Autonomia e shoferit mbetet gjithmonë e garantuar.

Sistemet ndihmëse lehtësojnë të përditshmen tuaj

Në sajë të sistemeve të reja, ju mund të parandaloni situatat kritike në trafik ose të zbusni pasojat e mundshme të tij. Ndër risitë e OCTAVIA-s bën pjesë edhe ekrani me ngjyra Maxi-DOT. Ndër të tjera, funksionet e sistemeve ndihmëse shfaqen në fushëpamjen e shoferit. 

Ndiq korsinë 

Funksioni ndihmës i korsisë (Lane Assist) paralajmëron në rast të një dalje të pamenduar nga korsia dhe neutralizon një ndryshim të paqëllimtë të korsisë me një ndërhyrje aktive në timon. Autonomia e shoferit mbetet gjithmonë e garantuar.

Infotainment

Multimedia në makinë

Ndër karakteristikat e dizajnit dhe të teknologjisë mund të përmendim komandimin e radios dhe telefonit në timon.

Për tinguj më të mirë

Tetë altoparlantë, një altoparlant qendror, një bas dhe një amplifikator kujdesen për një ndjesi të veçantë tingulli për materialet tuaja media.

Multimedia në makinë

Ndër karakteristikat e dizajnit dhe të teknologjisë mund të përmendim komandimin e radios dhe telefonit në timon.

Për tinguj më të mirë

Tetë altoparlantë, një altoparlant qendror, një bas dhe një amplifikator kujdesen për një ndjesi të veçantë tingulli për materialet tuaja media.

Tre sisteme radio për çdo shije

Radio Bolero ju vë në dispozicion një ekran  me prekje, 6,5", me ngjyra. Këtu funksionet Line-in-Audio, porta e USB, CD dhe portat e kartës së memories SD ofrojnë mundësi të shumta. Materiale në formatet MP3, WMA dhe FLAC funksionojnë. Me anë të lidhjes opsionale DAB mund të transmetohen madje edhe stacionet dixhitale të radios.

Dy sistemi navigimi për gjetjen e rrugës së duhur

Sistemi i radio-navigimit Colombus me hartat e integruara (Evropë), ofron ndër shumë karakteristika të Bolero-s , edhe një hard-disk 64 GB (12 GB për muzikë). Më shumë detajet do të gjeni tek konsulentët tuaj të ŠKODA-s.

Tre sisteme radio për çdo shije

Radio Bolero ju vë në dispozicion një ekran  me prekje, 6,5", me ngjyra. Këtu funksionet Line-in-Audio, porta e USB, CD dhe portat e kartës së memories SD ofrojnë mundësi të shumta. Materiale në formatet MP3, WMA dhe FLAC funksionojnë. Me anë të lidhjes opsionale DAB mund të transmetohen madje edhe stacionet dixhitale të radios.

Dy sistemi navigimi për gjetjen e rrugës së duhur

Sistemi i radio-navigimit Colombus me hartat e integruara (Evropë), ofron ndër shumë karakteristika të Bolero-s , edhe një hard-disk 64 GB (12 GB për muzikë). Më shumë detajet do të gjeni tek konsulentët tuaj të ŠKODA-s.

Siguria

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive, edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në vendin e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje e bashkudhëtarëve

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive, edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në vendin e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje e bashkudhëtarëve

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

ESP dhe ASR optimizojnë kontaktin me rrugën

Një sërë sistemesh elektronike sigurojnë një udhëtim të sigurt, si p.sh programi elektronik i stabilizimit (ESP) ose sistemi i kontrollit të tërheqjes (ASR). Ky siguron që rrotat të mos rrëshqasin gjatë përshpejtimit të mjetit. Sistemi ASR mund të çaktivizohet duke shtypur një buton në konsolën qendrore.

Fenerë plotësisht LED

Në sajë të llojeve të ndryshme të opsioneve instaluese (moti i keq, rrugë urbane, ndërurbane dhe autostradë), fenerët bi-ksenon përshtaten në mënyrë të përkryer duke mbajtur ndriçim në kushte optimale të motit dhe të dritës. Fenerët e dyfishtë i japin mjetit një pamje të pangatërrueshme me teknologjinë LED.

ESP dhe ASR optimizojnë kontaktin me rrugën

Një sërë sistemesh elektronike sigurojnë një udhëtim të sigurt, si p.sh programi elektronik i stabilizimit (ESP) ose sistemi i kontrollit të tërheqjes (ASR). Ky siguron që rrotat të mos rrëshqasin gjatë përshpejtimit të mjetit. Sistemi ASR mund të çaktivizohet duke shtypur një buton në konsolën qendrore.

Fenerë plotësisht LED

Në sajë të llojeve të ndryshme të opsioneve instaluese (moti i keq, rrugë urbane, ndërurbane dhe autostradë), fenerët bi-ksenon përshtaten në mënyrë të përkryer duke mbajtur ndriçim në kushte optimale të motit dhe të dritës. Fenerët e dyfishtë i japin mjetit një pamje të pangatërrueshme me teknologjinë LED.

I SIGURT në rrugë falë sistemeve ndihmëse Menjëherë më shumë mbrojtje gjatë ecjes me makinë

Simply Clever

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse në dispozicion 

Falë dy mbajtëseve për pijet, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Lidhje perfekte

Priza 230 V furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e OCTAVIA-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron një ushqim të këndshëm për udhëtimin tuaj.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

Thjesht i zgjuar dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të OCTAVIA.

Bagazh më i madh

590 litra mban hapësira e bagazhit të OCTAVIA-s së re dhe pas palosjes së ndenjëseve të pasme mban madje 1.580 litra. I përshtatur me detaje të zgjuara si sipërfaqe të sheshta për transport, tapet i poshtëm i manovrueshëm, pika mbështetëse dhe elementë fiksues, atje mund të transportohen ngarkesa në mënyrë të qetë dhe të sigurt.

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse në dispozicion 

Falë dy mbajtëseve për pijet, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Lidhje perfekte

Priza 230 V furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e OCTAVIA-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron një ushqim të këndshëm për udhëtimin tuaj.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

Thjesht i zgjuar dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të OCTAVIA.

Bagazh më i madh

590 litra mban hapësira e bagazhit të OCTAVIA-s së re dhe pas palosjes së ndenjëseve të pasme mban madje 1.580 litra. I përshtatur me detaje të zgjuara si sipërfaqe të sheshta për transport, tapet i poshtëm i manovrueshëm, pika mbështetëse dhe elementë fiksues, atje mund të transportohen ngarkesa në mënyrë të qetë dhe të sigurt.