Dizajni

RS - Një shenjë dalluese

Octavia RS dallohet lehtësisht: një shenjë dalluese RS në pjesën e radiatorit, si dhe në pjesën e jashtme sportive të saj, që theksohet nëpërmjet fenerëve Bi-Xenon me dritat e ditës LED me sfondin e zi si dhe rrjetën me hojëza të ndarë në tre pjesë në parakolp. 

Frymëzues jo vetëm në pjesën ballore

Sportivitetit i është kushtuar vëmendje e rëndësishme edhe në pjesën e pasme të Octavia RS. Spoileri në hapjen e pasme plotësohet nga një difuzor me një tub shkarkimi të madh të vendosur majtas dhe djathtas. Shiriti i reflektorit në formën e syve të maces e bën RS shumë të dukshme edhe për përdoruesit e rrugës mbrapa jush.

RS dëshiron të duket

Forma C tipike e dritave të pasme bëhet menjëherë e dukshme në Octavia nëpërmjet dy shiritave LED.

Paketa e dizajnit në ngjyrë të zezë

Nëse dëshironi të personalizoni RS me tipare më mashkullore, këtë e mundëson paketa e dizajnit në ngjyrë të zezë. Nën shkëlqimin e ngjyrës së zezë janë korniza e grilës së radiatorit, pjesa e sipërme e pasqyrave të jashtme dhe tek Combi edhe shinat në pjesën e kabinës.

Ndryshimet e vogla bëjnë diferencën.

Kroskoti është  i dizenjuar po ashtu me shenjën RS dhe ka një sfond të qartë e të lexueshëm të bardhë dhe është i pajisur me një ekran tërheqës Maxi DOT.

Asgjë nuk është lënë pas dore

Logoja RS nuk mund të shpëtojë pa u vënë re. Grila e radiatorit, dera e pasme, doreza e marshit,…

...timoni, pragu mbështetës i këmbës dhe ndenjëset janë të markuara me logon RS.

RS - Një shenjë dalluese

Octavia RS dallohet lehtësisht: një shenjë dalluese RS në pjesën e radiatorit, si dhe në pjesën e jashtme sportive të saj, që theksohet nëpërmjet fenerëve Bi-Xenon me dritat e ditës LED me sfondin e zi si dhe rrjetën me hojëza të ndarë në tre pjesë në parakolp. 

Frymëzues jo vetëm në pjesën ballore

Sportivitetit i është kushtuar vëmendje e rëndësishme edhe në pjesën e pasme të Octavia RS. Spoileri në hapjen e pasme plotësohet nga një difuzor me një tub shkarkimi të madh të vendosur majtas dhe djathtas. Shiriti i reflektorit në formën e syve të maces e bën RS shumë të dukshme edhe për përdoruesit e rrugës mbrapa jush.

RS dëshiron të duket

Forma C tipike e dritave të pasme bëhet menjëherë e dukshme në Octavia nëpërmjet dy shiritave LED.

Paketa e dizajnit në ngjyrë të zezë

Nëse dëshironi të personalizoni RS me tipare më mashkullore, këtë e mundëson paketa e dizajnit në ngjyrë të zezë. Nën shkëlqimin e ngjyrës së zezë janë korniza e grilës së radiatorit, pjesa e sipërme e pasqyrave të jashtme dhe tek Combi edhe shinat në pjesën e kabinës.

Ndryshimet e vogla bëjnë diferencën.

Kroskoti është  i dizenjuar po ashtu me shenjën RS dhe ka një sfond të qartë e të lexueshëm të bardhë dhe është i pajisur me një ekran tërheqës Maxi DOT.

Asgjë nuk është lënë pas dore

Logoja RS nuk mund të shpëtojë pa u vënë re. Grila e radiatorit, dera e pasme, doreza e marshit,…

...timoni, pragu mbështetës i këmbës dhe ndenjëset janë të markuara me logon RS.

Rehatia

Ndriçim elegant

Për rehati të mëtejshme gjatë hyrjes dhe daljes nga mjeti, ofrohet ndriçimi i zonës së këmbëve para dhe mbrapa, i cili aktivizohet me hapjen e dyerve.

Ndriçim i jashtëm - VIP

Hapja e dyerve me dorë ose telekomandë aktivizon spotet Boarding, të vendosura në pjesën e poshtme të pasqyrës së jashtme që do t'ju ndihmojnë  gjatë daljes nga makina për të shmangur bojërat apo gurët.

Praktikisht aty ku bëhet e ngushtë

Për të shmangur dëmtimin, pasqyrat e jashtme elektrike palosen automatikisht pas mbylljes së automjetit.

Ndriçim elegant

Për rehati të mëtejshme gjatë hyrjes dhe daljes nga mjeti, ofrohet ndriçimi i zonës së këmbëve para dhe mbrapa, i cili aktivizohet me hapjen e dyerve.

Ndriçim i jashtëm - VIP

Hapja e dyerve me dorë ose telekomandë aktivizon spotet Boarding, të vendosura në pjesën e poshtme të pasqyrës së jashtme që do t'ju ndihmojnë  gjatë daljes nga makina për të shmangur bojërat apo gurët.

Praktikisht aty ku bëhet e ngushtë

Për të shmangur dëmtimin, pasqyrat e jashtme elektrike palosen automatikisht pas mbylljes së automjetit.

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona Climatronic dhe xham i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale dhe të rehatshme dhe shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Memorizuesi i ndenjëses së shoferit ruan tre pozicione.

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një memorie rregullatore, ku mund të komandohen tre pozicione të ndryshme të ndenjëses dhe pasqyrës së jashtme, pozicione të cilat ruhen me mbylljen e automjetit. Me hapjen e  automjeti, ndenjësja kalon automatikisht në pozicionin e ruajtur.

Sistemi automatik i shpejtësisë DSG me 6 ose 7 marsha

Sistemi automatik i shpejtësisë DSG kombinon avantazhet e një kutie shpejtësie manuale me atë automatike. Ai ndizet pa ndërprerje dhe aktivizohet me shpejtësinë maksimale. Përshpejtim i shkëlqyer, funksionim optimal i motorit dhe konsum i favorshëm i karburantit me vlera të ulëta emetimi janë karakteristika të tjera.

Sipas humorit dhe kushteve të rrugës

Zgjedhja e profilit të drejtimit (Driving Mode Selection) i mundëson shoferit në varësi të situatave në udhëtim, kushteve të rrugës apo nevojave personale, ndryshimin e karakteristikave të ecjes. Profilet Normal, Sport dhe Eco përshtaten ndër të tjera me kontrollin e boshtit të drejtimit, pedalin e gazit, karakteristikat e ndryshimit të korsisë, Climatronic dhe përdorimin e sistemit adaptiv të ndriçimit AFS.

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona Climatronic dhe xham i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale dhe të rehatshme dhe shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Memorizuesi i ndenjëses së shoferit ruan tre pozicione.

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një memorie rregullatore, ku mund të komandohen tre pozicione të ndryshme të ndenjëses dhe pasqyrës së jashtme, pozicione të cilat ruhen me mbylljen e automjetit. Me hapjen e  automjeti, ndenjësja kalon automatikisht në pozicionin e ruajtur.

Sistemi automatik i shpejtësisë DSG me 6 ose 7 marsha

Sistemi automatik i shpejtësisë DSG kombinon avantazhet e një kutie shpejtësie manuale me atë automatike. Ai ndizet pa ndërprerje dhe aktivizohet me shpejtësinë maksimale. Përshpejtim i shkëlqyer, funksionim optimal i motorit dhe konsum i favorshëm i karburantit me vlera të ulëta emetimi janë karakteristika të tjera.

Sipas humorit dhe kushteve të rrugës

Zgjedhja e profilit të drejtimit (Driving Mode Selection) i mundëson shoferit në varësi të situatave në udhëtim, kushteve të rrugës apo nevojave personale, ndryshimin e karakteristikave të ecjes. Profilet Normal, Sport dhe Eco përshtaten ndër të tjera me kontrollin e boshtit të drejtimit, pedalin e gazit, karakteristikat e ndryshimit të korsisë, Climatronic dhe përdorimin e sistemit adaptiv të ndriçimit AFS.

Teknologjia

Dinamikë sportive

Motori i benzinës është 2,0 litërsh TSI, 220 KF Green tec. Opsionalisht ai është në dispozicion me kuti shpejtësie manuale ose DSG me Tiptronic dhe ka xhiro maksimale prej 350 Nm. Me DSG me 6 marsha, Octavia RS përshpejtohet nga 0 në 100 për vetëm 6,9 sekonda dhe arrin një shpejtësi maksimale prej 245 km/h.

Në nivelin më të lartë

Për shoferët e naftës, është në dispozicion motori 2,0 l TDI, 184 KF Green Tec me kuti shpejtësie manuale ose DSG me Tiptronic dhe ka xhiro maksimale prej 380 Nm. Me 6 marsha DSG, Octavia RS me naftë arrin shpejtësinë nga 0 në 100 në vetëm 8,2 sekonda dhe arrin shpejtësi maksimale prej 230 km/h.

Ndiq korsinë 

Funksioni ndihmës i korsisë (Lane Assist) paralajmëron në rast të një daljeje të pamenduar nga korsia dhe neutralizon një ndryshim të paqëllimtë të korsisë me një ndërhyrje aktive në timon. Autonomia e shoferit mbetet gjithmonë e garantuar.

Rregullatori automatik i distancës

Gjatë udhëtimeve në autostradë, ju ndihmon sistemi rregullator adaptiv i kontrollit të shpejtësisë (ACC). Përveç kontrollit rregullator të shpejtësisë, sistemi kujdeset edhe për ruajtjen e një distance të sigurt nga automjetet përpara. Për këtë qëllim, sistemi përdor një pajisje radari në parakolp. Sinjalizimet e këtij funksioni shfaqen në ekranin Maxi-DOT.

Dinamikë sportive

Motori i benzinës është 2,0 litërsh TSI, 220 KF Green tec. Opsionalisht ai është në dispozicion me kuti shpejtësie manuale ose DSG me Tiptronic dhe ka xhiro maksimale prej 350 Nm. Me DSG me 6 marsha, Octavia RS përshpejtohet nga 0 në 100 për vetëm 6,9 sekonda dhe arrin një shpejtësi maksimale prej 245 km/h.

Në nivelin më të lartë

Për shoferët e naftës, është në dispozicion motori 2,0 l TDI, 184 KF Green Tec me kuti shpejtësie manuale ose DSG me Tiptronic dhe ka xhiro maksimale prej 380 Nm. Me 6 marsha DSG, Octavia RS me naftë arrin shpejtësinë nga 0 në 100 në vetëm 8,2 sekonda dhe arrin shpejtësi maksimale prej 230 km/h.

Ndiq korsinë 

Funksioni ndihmës i korsisë (Lane Assist) paralajmëron në rast të një daljeje të pamenduar nga korsia dhe neutralizon një ndryshim të paqëllimtë të korsisë me një ndërhyrje aktive në timon. Autonomia e shoferit mbetet gjithmonë e garantuar.

Rregullatori automatik i distancës

Gjatë udhëtimeve në autostradë, ju ndihmon sistemi rregullator adaptiv i kontrollit të shpejtësisë (ACC). Përveç kontrollit rregullator të shpejtësisë, sistemi kujdeset edhe për ruajtjen e një distance të sigurt nga automjetet përpara. Për këtë qëllim, sistemi përdor një pajisje radari në parakolp. Sinjalizimet e këtij funksioni shfaqen në ekranin Maxi-DOT.

Infotainment

Sistemi i radio-navigimit Amundsen

Ky sistem navigimi me ekran të madh me ngjyra, me funksion fshirjeje dhe sensorët e afërsisë, përveç funksioneve të sistemit muzikor Bolero ka edhe një funksion navigimi 2D dhe 2,5D. Ai përmban gjithashtu edhe hartën e Europës. Për më shumë të dhëna, drejtohuni tek konsulenti juaj i ŠKODA-s.

Më shumë se një pajisje navigimi

Sistemi i radio-navigimit Columbus ofron një ekran të madh 8" me ngjyra me prekje dhe me funksionin e fshirjes dhe sensorë afërsie. Një lexues CD-je, dy porta për kartë memorie SD dhe një hard-disk 64 GB (12 GB për të dhëna muzikore) ju ofrojnë mundësi pothuajse të pakufizuara. Përveç formatit MP3 dhe WMA, sistemi lexon gjithashtu edhe formatet e fotove.

Sistemi i radio-navigimit Amundsen

Ky sistem navigimi me ekran të madh me ngjyra, me funksion fshirjeje dhe sensorët e afërsisë, përveç funksioneve të sistemit muzikor Bolero ka edhe një funksion navigimi 2D dhe 2,5D. Ai përmban gjithashtu edhe hartën e Europës. Për më shumë të dhëna, drejtohuni tek konsulenti juaj i ŠKODA-s.

Më shumë se një pajisje navigimi

Sistemi i radio-navigimit Columbus ofron një ekran të madh 8" me ngjyra me prekje dhe me funksionin e fshirjes dhe sensorë afërsie. Një lexues CD-je, dy porta për kartë memorie SD dhe një hard-disk 64 GB (12 GB për të dhëna muzikore) ju ofrojnë mundësi pothuajse të pakufizuara. Përveç formatit MP3 dhe WMA, sistemi lexon gjithashtu edhe formatet e fotove.

Siguria

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive, edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në vendin e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje për pasagjerët

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive, edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në vendin e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje për pasagjerët

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

I SIGURT në rrugë falë sistemeve ndihmëse Menjëherë më shumë mbrojtje gjatë ecjes me makinë

Simply Clever

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse në dispozicionin tuaj 

Falë dy mbajtëseve për pijet, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Lidhje perfekte

Priza 230 V furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo Lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e Octavia-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron ushqim të këndshëm për udhëtimin tuaj.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

Thjesht i zgjuar dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të Octavia-s.

Bagazh më i madh

590 litra mban hapësira e bagazhit të Octavia-s së re dhe pas palosjes së ndenjëseve të pasme mban madje 1.580 litra. I përshtatur me detaje të zgjuara si sipërfaqe të sheshta për transport, tapet i poshtëm i manovrueshëm, pika mbështetëse dhe elementë fiksues, atje mund të transportohen ngarkesa në mënyrë të qetë dhe të sigurt.

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse në dispozicionin tuaj 

Falë dy mbajtëseve për pijet, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Lidhje perfekte

Priza 230 V furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo Lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e Octavia-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron ushqim të këndshëm për udhëtimin tuaj.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

Thjesht i zgjuar dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të Octavia-s.

Bagazh më i madh

590 litra mban hapësira e bagazhit të Octavia-s së re dhe pas palosjes së ndenjëseve të pasme mban madje 1.580 litra. I përshtatur me detaje të zgjuara si sipërfaqe të sheshta për transport, tapet i poshtëm i manovrueshëm, pika mbështetëse dhe elementë fiksues, atje mund të transportohen ngarkesa në mënyrë të qetë dhe të sigurt.