Dizajni

Unik dhe i shumëllojshëm njëkohësisht

Linja të pastra, skaje të qarta dhe sipërfaqet të modeluara qartësisht i japin automjetit përmasa harmonike, funksionalitet të lartë dhe jetëgjatësi. Ndër risitë mund të përmendim shiritat e ndriçimit LED të dritave të ditës. 

Vërtet praktike

Konsistenca e OCTAVIA është veçanërisht e dukshme në pamjen anësore. Dinamizmi, eleganca dhe prakticiteti lidhen në mënyrë harmonike. Impresive këtu janë shiritat e kromit në dritaret anësore në kombinim me një ngjyrimin më të errët të xhameve të pjesës së pasme. Shinat mbi tavanin e Combi-t janë në dispozicion në ngjyrën ekskluzive të argjendit apo në të zezën elegante.

E sapolarë

Funksioni i pastrimit të fenerëve mundëson fenerë të pastër dhe rrjedhimisht pamje më të mirë.

Shumë e dukshme - LED për pjesën e pasme

Fenerët e pasmë janë në konturin tipik të dritave. Ata janë gjithashtu në dispozicion me dioda LED me ndriçim të fortë dhe efektiv.

Pamja e brendshme

Kabina me dekore të ndryshme ofrojnë një gamë të gjerë të personalizuar opsionesh.

Unik dhe i shumëllojshëm njëkohësisht

Linja të pastra, skaje të qarta dhe sipërfaqet të modeluara qartësisht i japin automjetit përmasa harmonike, funksionalitet të lartë dhe jetëgjatësi. Ndër risitë mund të përmendim shiritat e ndriçimit LED të dritave të ditës. 

Vërtet praktike

Konsistenca e OCTAVIA është veçanërisht e dukshme në pamjen anësore. Dinamizmi, eleganca dhe prakticiteti lidhen në mënyrë harmonike. Impresive këtu janë shiritat e kromit në dritaret anësore në kombinim me një ngjyrimin më të errët të xhameve të pjesës së pasme. Shinat mbi tavanin e Combi-t janë në dispozicion në ngjyrën ekskluzive të argjendit apo në të zezën elegante.

E sapolarë

Funksioni i pastrimit të fenerëve mundëson fenerë të pastër dhe rrjedhimisht pamje më të mirë.

Shumë e dukshme - LED për pjesën e pasme

Fenerët e pasmë janë në konturin tipik të dritave. Ata janë gjithashtu në dispozicion me dioda LED me ndriçim të fortë dhe efektiv.

Pamja e brendshme

Kabina me dekore të ndryshme ofrojnë një gamë të gjerë të personalizuar opsionesh.

ŠKODA Connect

Pozicioni i parkimit

Merrni informacion në telefonin tuaj celular për pozicionin e saktë të automjetit tuaj në parkingje të mëdhenj, kudo që të ndodheni, ku tregohet adresa, data dhe koha e parkimit.

Butoni SOS 

Duke shtypur një buton të kuq në tavan mbi ndenjësen e para dërgohet një thirrje emergjence automatikisht në rast aksidenti.

Moti

Merrni parashikimin aktual të motit në vendndodhjen ose destinacionin tuaj me parashikimet e detajuara, duke përfshirë parashikimet reshjeve dhe paralajmërime për mot të keq.

Pozicioni i parkimit

Merrni informacion në telefonin tuaj celular për pozicionin e saktë të automjetit tuaj në parkingje të mëdhenj, kudo që të ndodheni, ku tregohet adresa, data dhe koha e parkimit.

Butoni SOS 

Duke shtypur një buton të kuq në tavan mbi ndenjësen e para dërgohet një thirrje emergjence automatikisht në rast aksidenti.

Moti

Merrni parashikimin aktual të motit në vendndodhjen ose destinacionin tuaj me parashikimet e detajuara, duke përfshirë parashikimet reshjeve dhe paralajmërime për mot të keq.

Komoditeti

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona  Climatronic dhe xhami i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale e të rehatshme dhe një shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Ndriçim i jashtëm - VIP

Hapja e dyerve me dorë ose telekomandë aktivizon spotet Boarding, të vendosura në pjesën e poshtme të pasqyrës së jashtme, që do t'ju ndihmojnë  gjatë daljes nga makina për të shmangur bojërat apo gurët.

Bëhet ngushtë

Për të shmangur dëmtimin, pasqyrat e jashtme elektrike palosen automatikisht pas mbylljes së automjetit.

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona  Climatronic dhe xhami i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale e të rehatshme dhe një shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Ndriçim i jashtëm - VIP

Hapja e dyerve me dorë ose telekomandë aktivizon spotet Boarding, të vendosura në pjesën e poshtme të pasqyrës së jashtme, që do t'ju ndihmojnë  gjatë daljes nga makina për të shmangur bojërat apo gurët.

Bëhet ngushtë

Për të shmangur dëmtimin, pasqyrat e jashtme elektrike palosen automatikisht pas mbylljes së automjetit.

Teknologjia

Sistemi me katër rrota aktive 4x4

Sistemi me katër rrota aktive, ŠKODA ofron një sërë përparësish. Të gjitha detajet për temën: Sistemi me katër rrota aktive 4x4 i gjeni këtu: Allrad 4x4

Babai, nëna dhe vajza

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një memorie rregullatore për tre pozicione të ndryshme të ndenjëses dhe pasqyrës së jashtme.

Gjithmonë e lehtë për t'u arritur

Kjo mbajtëse telefoni e dobishme, e cila është e vendosur në pjesën e çelësit, përforcon sinjalin e telefonit tuaj celular. Në të njëjtën kohë ajo karikon celularin tuaj  pa kabull gjatë udhëtimit.

Jo më duar të ftohta

Me timonin multifunksional të lëkurës, ju mund të komandoni si radion ashtu edhe telefonin dhe në mënyrë alternative edhe kutinë e shpejtësisë DSG (transmision i dyfishtë). Në mënyrë opsionale, timoni mund të pajiset me funksionin e ngrohjes, i cili mund të komandohet me anë të sistemit info-argëtues.

Sistemi me katër rrota aktive 4x4

Sistemi me katër rrota aktive, ŠKODA ofron një sërë përparësish. Të gjitha detajet për temën: Sistemi me katër rrota aktive 4x4 i gjeni këtu: Allrad 4x4

Babai, nëna dhe vajza

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një memorie rregullatore për tre pozicione të ndryshme të ndenjëses dhe pasqyrës së jashtme.

Gjithmonë e lehtë për t'u arritur

Kjo mbajtëse telefoni e dobishme, e cila është e vendosur në pjesën e çelësit, përforcon sinjalin e telefonit tuaj celular. Në të njëjtën kohë ajo karikon celularin tuaj  pa kabull gjatë udhëtimit.

Jo më duar të ftohta

Me timonin multifunksional të lëkurës, ju mund të komandoni si radion ashtu edhe telefonin dhe në mënyrë alternative edhe kutinë e shpejtësisë DSG (transmision i dyfishtë). Në mënyrë opsionale, timoni mund të pajiset me funksionin e ngrohjes, i cili mund të komandohet me anë të sistemit info-argëtues.

Larmi motorësh të shumëllojshëm dhe miqësorë me mjedisin

Ju mund të zgjidhni motorin e benzinës 1,8 l, TSI, 180 KF dhe sipas dëshirës me kuti shpejtësie me 6 marsha ose DSG me 7 marsha. Me leverdi në konsumin e ulët të karburantit, keni në dispozicion motorin 1,4 l, TSI, 150 KF ose 1,2 l, TSI, 110 KF, respektivisht të pajisur me kuti shpejtësie me 6 marsha ose me motor 1,2 l, TSI, 86 KF.

Kënaqësi maksimale e kombinuar me konsum minimal karburanti

Shoferët që preferojnë naftën mund të zgjedhin mes motorëve 1,6 l, TDI, 90 KF ose 110 KF dhe motorëve me fuqi të veçantë 2,0 l. TDI, 150 KF, i cili merr pikët maksimale me drejtimin e tij të rafinuar dhe konsumin jashtëzakonisht të ulët të karburantit.

Larmi motorësh të shumëllojshëm dhe miqësorë me mjedisin

Ju mund të zgjidhni motorin e benzinës 1,8 l, TSI, 180 KF dhe sipas dëshirës me kuti shpejtësie me 6 marsha ose DSG me 7 marsha. Me leverdi në konsumin e ulët të karburantit, keni në dispozicion motorin 1,4 l, TSI, 150 KF ose 1,2 l, TSI, 110 KF, respektivisht të pajisur me kuti shpejtësie me 6 marsha ose me motor 1,2 l, TSI, 86 KF.

Kënaqësi maksimale e kombinuar me konsum minimal karburanti

Shoferët që preferojnë naftën mund të zgjedhin mes motorëve 1,6 l, TDI, 90 KF ose 110 KF dhe motorëve me fuqi të veçantë 2,0 l. TDI, 150 KF, i cili merr pikët maksimale me drejtimin e tij të rafinuar dhe konsumin jashtëzakonisht të ulët të karburantit.

Sistemet ndihmëse lehtësojnë të përditshmen tuaj

Në sajë të sistemeve të reja, ju mund të parandaloni situatat kritike në trafik ose të zbusni pasojat e mundshme të tyre. Ndër risitë e OCTAVIA-s bën pjesë edhe ekrani me ngjyra Maxi-DOT. Ndër të tjera, funksionet e sistemeve ndihmëse shfaqen në fushëpamjen e shoferit. 

Ndiq korsinë 

Funksioni ndihmës i korsisë (Lane Assist) paralajmëron në rast të një dalje të pamenduar nga korsia dhe neutralizon një ndryshim të paqëllimtë të korsisë me një ndërhyrje aktive në timon. Autonomia e shoferit mbetet gjithmonë e garantuar.

Sistemet ndihmëse lehtësojnë të përditshmen tuaj

Në sajë të sistemeve të reja, ju mund të parandaloni situatat kritike në trafik ose të zbusni pasojat e mundshme të tyre. Ndër risitë e OCTAVIA-s bën pjesë edhe ekrani me ngjyra Maxi-DOT. Ndër të tjera, funksionet e sistemeve ndihmëse shfaqen në fushëpamjen e shoferit. 

Ndiq korsinë 

Funksioni ndihmës i korsisë (Lane Assist) paralajmëron në rast të një dalje të pamenduar nga korsia dhe neutralizon një ndryshim të paqëllimtë të korsisë me një ndërhyrje aktive në timon. Autonomia e shoferit mbetet gjithmonë e garantuar.

Infotainment

Tre sisteme radio për çdo shije

Radio Bolero ju mundëson një ekran me prekje, 6,5", me ngjyra, me kapacitet të gjerë. Këtu, funksione të ndryshme si Line-in-Audio, porta e USB, portat e kartës së memories SD ofrojnë shumë mundësi. Materialet në formatet MP3, WMA dhe FLAC funksionojnë rregullisht. Me anë të lidhjes opsionale DAB, mund të transmetoni edhe stacione radioje dixhitale.

Dy sistemi navigimi për gjetjen e rrugës së duhur

Sistemi i radio-navigimit Colombus me hartat e integruara (Evropë), ofron ndër shumë karakteristika të Bolero-s , edhe një hard-disk 64 GB (12 GB për muzikë). Më shumë detajet do të gjeni tek konsulentët tuaj të ŠKODA-s.

Tre sisteme radio për çdo shije

Radio Bolero ju mundëson një ekran me prekje, 6,5", me ngjyra, me kapacitet të gjerë. Këtu, funksione të ndryshme si Line-in-Audio, porta e USB, portat e kartës së memories SD ofrojnë shumë mundësi. Materialet në formatet MP3, WMA dhe FLAC funksionojnë rregullisht. Me anë të lidhjes opsionale DAB, mund të transmetoni edhe stacione radioje dixhitale.

Dy sistemi navigimi për gjetjen e rrugës së duhur

Sistemi i radio-navigimit Colombus me hartat e integruara (Evropë), ofron ndër shumë karakteristika të Bolero-s , edhe një hard-disk 64 GB (12 GB për muzikë). Më shumë detajet do të gjeni tek konsulentët tuaj të ŠKODA-s.

Siguria

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në ndenjësen e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje e bashkudhëtarëve

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasjeje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në ndenjësen e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje e bashkudhëtarëve

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasjeje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

ESP dhe ASR optimizojnë kontaktin me rrugën

Një sërë sistemesh elektronike sigurojnë një udhëtim të sigurt, si p.sh programi elektronik i stabilizimit (ESP) apo sistemi i kontrollit të tërheqjes (ASR). Ky siguron që rrotat të mos rrëshqasin gjatë përshpejtimit të mjetit. Sistemi ASR mund të çaktivizohet duke shtypur një buton në konsolën qendrore.

Bi-Xenon për një pamje më të qartë

Në sajë të llojeve të ndryshme të opsioneve instaluese (moti i keq, rrugë urbane, ndërurbane dhe opsioni autostradë), fenerët bi-ksenon përshtaten në mënyrë të përkryer duke mbajtur ndriçim në kushte optimale pavarësisht motit apo dritës. Dritat LED të ditës janë perceptuar si një rrymë ndriçimi e vazhdueshme dhe e lehtë.

ESP dhe ASR optimizojnë kontaktin me rrugën

Një sërë sistemesh elektronike sigurojnë një udhëtim të sigurt, si p.sh programi elektronik i stabilizimit (ESP) apo sistemi i kontrollit të tërheqjes (ASR). Ky siguron që rrotat të mos rrëshqasin gjatë përshpejtimit të mjetit. Sistemi ASR mund të çaktivizohet duke shtypur një buton në konsolën qendrore.

Bi-Xenon për një pamje më të qartë

Në sajë të llojeve të ndryshme të opsioneve instaluese (moti i keq, rrugë urbane, ndërurbane dhe opsioni autostradë), fenerët bi-ksenon përshtaten në mënyrë të përkryer duke mbajtur ndriçim në kushte optimale pavarësisht motit apo dritës. Dritat LED të ditës janë perceptuar si një rrymë ndriçimi e vazhdueshme dhe e lehtë.

I SIGURT në rrugë falë sistemeve ndihmëse Menjëherë më shumë mbrojtje gjatë ecjes me makinë.

Simply Clever

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse gotash  

Falë dy mbajtëseve për pijet, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Lidhje perfekte

Priza 230 volt furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e Octavia-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron një ushqim të këndshëm për udhëtimin tuaj.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

"Simply Clever" dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të OCTAVIA.

Bagazh i madh

590 litra mban hapësira e bagazhit të OCTAVIA-s së re dhe pas palosjes së ndenjëseve të pasme mban madje 1.580 litra. I përshtatur me detaje të zgjuara si sipërfaqe të sheshta për transport, tapet i poshtëm i manovrueshëm, pika mbështetëse dhe elementë fiksues, atje mund të transportohen ngarkesa në mënyrë të qetë dhe të sigurt.

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse gotash  

Falë dy mbajtëseve për pijet, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Lidhje perfekte

Priza 230 volt furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e Octavia-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron një ushqim të këndshëm për udhëtimin tuaj.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

"Simply Clever" dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të OCTAVIA.

Bagazh i madh

590 litra mban hapësira e bagazhit të OCTAVIA-s së re dhe pas palosjes së ndenjëseve të pasme mban madje 1.580 litra. I përshtatur me detaje të zgjuara si sipërfaqe të sheshta për transport, tapet i poshtëm i manovrueshëm, pika mbështetëse dhe elementë fiksues, atje mund të transportohen ngarkesa në mënyrë të qetë dhe të sigurt.