Dizajn

RS - Një shenjë dalluese

Octavia RS dallohet lehtësisht: një shenjë dalluese RS në pjesën e radiatorit, si dhe në pjesën e jashtme sportive të saj, që theksohet nëpërmjet fenerëve Bi-Xenon me dritat e ditës LED me sfondin e zi si dhe rrjetën me hojëza të ndarë në tre pjesë. 

Frymëzues, jo vetëm në pjesën ballore

Sportivitetit i është kushtuar vëmendje e rëndësishme edhe në pjesën e pasme të Octavia Combi RS. Spoileri në hapjen e pasme plotësohet nga një difuzor me një marmitë të madhe të vendosur majtas dhe djathtas. Shiriti i reflektorit në formën e syve të maces e bën RS-në shumë të dukshme edhe për përdoruesit e rrugës mbrapa jush.

RS - Një shenjë dalluese

Octavia RS dallohet lehtësisht: një shenjë dalluese RS në pjesën e radiatorit, si dhe në pjesën e jashtme sportive të saj, që theksohet nëpërmjet fenerëve Bi-Xenon me dritat e ditës LED me sfondin e zi si dhe rrjetën me hojëza të ndarë në tre pjesë. 

Frymëzues, jo vetëm në pjesën ballore

Sportivitetit i është kushtuar vëmendje e rëndësishme edhe në pjesën e pasme të Octavia Combi RS. Spoileri në hapjen e pasme plotësohet nga një difuzor me një marmitë të madhe të vendosur majtas dhe djathtas. Shiriti i reflektorit në formën e syve të maces e bën RS-në shumë të dukshme edhe për përdoruesit e rrugës mbrapa jush.

RS dëshiron të duket

Për këtë kujdesen dritat e pasme LED, të cilat e lidhin dhe e bëjnë të dukshme shenjën RS menjëherë me ŠKODA.  Forma C tipike e dritave të pasme bëhet menjëherë e dukshme tek Octavia nëpërmjet dy shiritave LED.

Paketa e dizajnit në ngjyrë të zezë

Nëse  dëshironi të personalizoni RS me tipare më mashkullore, këtë e mundëson paketa e dizajnit në ngjyrë të zezë. Nën shkëlqimin e zgjyrës së zezë janë korniza e grilës së radiatorit, pjesa e sipërme e pasqyrave të jashtme dhe tek Combi edhe shinat në pjesën e kabinës.

RS dëshiron të duket

Për këtë kujdesen dritat e pasme LED, të cilat e lidhin dhe e bëjnë të dukshme shenjën RS menjëherë me ŠKODA.  Forma C tipike e dritave të pasme bëhet menjëherë e dukshme tek Octavia nëpërmjet dy shiritave LED.

Paketa e dizajnit në ngjyrë të zezë

Nëse  dëshironi të personalizoni RS me tipare më mashkullore, këtë e mundëson paketa e dizajnit në ngjyrë të zezë. Nën shkëlqimin e zgjyrës së zezë janë korniza e grilës së radiatorit, pjesa e sipërme e pasqyrave të jashtme dhe tek Combi edhe shinat në pjesën e kabinës.

Ndryshimet e vogla bëjnë diferencën.

Kroskoti është gjithashtu i dizenjuar me shenjën RS dhe ka një sfond të qartë e të lexueshëm të bardhë dhe gjithashtu është i pajisur me një ekran tërheqës Maxi-DOT.

Asgjë nuk është lënë pas dore

Logoja RS nuk mund të shpëtojë pa u vënë re. Grila e radiatorit, dera e pasme, leva  e marshave,…

...timoni, pragu mbështetës i këmbës dhe ndenjëset janë të markuara me logon RS.

Ndryshimet e vogla bëjnë diferencën.

Kroskoti është gjithashtu i dizenjuar me shenjën RS dhe ka një sfond të qartë e të lexueshëm të bardhë dhe gjithashtu është i pajisur me një ekran tërheqës Maxi-DOT.

Asgjë nuk është lënë pas dore

Logoja RS nuk mund të shpëtojë pa u vënë re. Grila e radiatorit, dera e pasme, leva  e marshave,…

...timoni, pragu mbështetës i këmbës dhe ndenjëset janë të markuara me logon RS.

Rehatia

Ndriçim elegant

Për rehati të mëtejshme gjatë hyrjes dhe daljes nga mjeti, ofrohet ndriçimi i zonës së këmbëve para dhe mbrapa, i cili aktivizohet me hapjen e dyerve.

Ndriçim i jashtëm - VIP

Hapja e dyerve me dorë ose telekomandë aktivizon spotet Boarding, të vendosura në pjesën e poshtme të pasqyrës së jashtme, që do t'ju ndihmojnë  gjatë daljes nga makina për të shmangur bojërat apo gurët.

Praktikisht aty ku ngushtohet.

Për të shmangur dëmtimin, pasqyrat e jashtme elektrike palosen automatikisht pas mbylljes së automjetit.

Ndriçim elegant

Për rehati të mëtejshme gjatë hyrjes dhe daljes nga mjeti, ofrohet ndriçimi i zonës së këmbëve para dhe mbrapa, i cili aktivizohet me hapjen e dyerve.

Ndriçim i jashtëm - VIP

Hapja e dyerve me dorë ose telekomandë aktivizon spotet Boarding, të vendosura në pjesën e poshtme të pasqyrës së jashtme, që do t'ju ndihmojnë  gjatë daljes nga makina për të shmangur bojërat apo gurët.

Praktikisht aty ku ngushtohet.

Për të shmangur dëmtimin, pasqyrat e jashtme elektrike palosen automatikisht pas mbylljes së automjetit.

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona  Climatronic dhe xhami i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale e të rehatshme dhe një shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Memorizuesi i ndenjëses së shoferit ruan tre pozicione.

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një memorie rregullatore, ku mund të komandohen tre pozicione të ndryshme të ndenjëses dhe pasqyrës së jashtme, pozicione të cilat ruhen me mbylljen e automjetit. Me hapjen e  automjeti, sedilja kalon automatikisht në pozicionin e ruajtur.

Sistemi automatik i shpejtësisë DSG me 6 ose 7 marsha

Sistemi automatik i shpejtësisë DSG kombinon avantazhet e një kutie shpejtësie manuale me atë automatike. Ai ndizet pa ndërprerje dhe aktivizohet me shpejtësinë maksimale. Përshpejtim i shkëlqyer, funksionim optimal i motorit dhe konsum i favorshëm i karburantit me vlera të ulëta emetimi janë karakteristika të tjera.

Sipas humorit dhe kushteve të rrugës

Zgjedhja e profilit të drejtimit (Driving Mode Selection) i mundëson shoferit në varësi të situatave në udhëtim, kushteve të rrugës apo nevojave personale, ndryshimin e karakteristikave të ecjes. Profilet Normal, Sport dhe Eco përshtaten ndër të tjera me kontrollin e timonit, pedalit të gazit, karakteristikat e ndryshimit të korsisë, Climatronic dhe përdorimit të sistemit adaptiv të ndriçimit AFS.

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona  Climatronic dhe xhami i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale e të rehatshme dhe një shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Memorizuesi i ndenjëses së shoferit ruan tre pozicione.

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një memorie rregullatore, ku mund të komandohen tre pozicione të ndryshme të ndenjëses dhe pasqyrës së jashtme, pozicione të cilat ruhen me mbylljen e automjetit. Me hapjen e  automjeti, sedilja kalon automatikisht në pozicionin e ruajtur.

Sistemi automatik i shpejtësisë DSG me 6 ose 7 marsha

Sistemi automatik i shpejtësisë DSG kombinon avantazhet e një kutie shpejtësie manuale me atë automatike. Ai ndizet pa ndërprerje dhe aktivizohet me shpejtësinë maksimale. Përshpejtim i shkëlqyer, funksionim optimal i motorit dhe konsum i favorshëm i karburantit me vlera të ulëta emetimi janë karakteristika të tjera.

Sipas humorit dhe kushteve të rrugës

Zgjedhja e profilit të drejtimit (Driving Mode Selection) i mundëson shoferit në varësi të situatave në udhëtim, kushteve të rrugës apo nevojave personale, ndryshimin e karakteristikave të ecjes. Profilet Normal, Sport dhe Eco përshtaten ndër të tjera me kontrollin e timonit, pedalit të gazit, karakteristikat e ndryshimit të korsisë, Climatronic dhe përdorimit të sistemit adaptiv të ndriçimit AFS.

Teknologjia

Dinamikë sportive...

Motori i benzinës është 2,0 litërsh, TSI, 220 KF, Green tec. Opsionalisht ai është në dispozicion me kuti shpejtësie manuale me 6 marsha ose DSG me 6 marsha Tiptronic dhe ka xhiro maksimale prej 350 Nm. 

 

Me DSG me 6 marsha, Octavia Combi RS përshpejtohet nga 0 në 100 për vetëm 7,1 sekonda dhe arrin një shpejtësi maksimale prej 242 km/h.

...në nivelin më të lartë.

Për shoferët e naftës, është në dispozicion motori 2,0 l. TDI, 184 KF, Green Tec, me kuti shpejtësie manuale me 6 marsha ose DSG me 6 marsha Tiptronic dhe ka xhiro maksimale prej 380 Nm. 

 

Me kuti DSG me 6 marsha, Octavia Combi RS me naftë arrin shpejtësinë nga 0 në 100 në vetëm 8,3 sekonda dhe arrin shpejtësi maksimale prej 228 km/h.

Dinamikë sportive...

Motori i benzinës është 2,0 litërsh, TSI, 220 KF, Green tec. Opsionalisht ai është në dispozicion me kuti shpejtësie manuale me 6 marsha ose DSG me 6 marsha Tiptronic dhe ka xhiro maksimale prej 350 Nm. 

 

Me DSG me 6 marsha, Octavia Combi RS përshpejtohet nga 0 në 100 për vetëm 7,1 sekonda dhe arrin një shpejtësi maksimale prej 242 km/h.

...në nivelin më të lartë.

Për shoferët e naftës, është në dispozicion motori 2,0 l. TDI, 184 KF, Green Tec, me kuti shpejtësie manuale me 6 marsha ose DSG me 6 marsha Tiptronic dhe ka xhiro maksimale prej 380 Nm. 

 

Me kuti DSG me 6 marsha, Octavia Combi RS me naftë arrin shpejtësinë nga 0 në 100 në vetëm 8,3 sekonda dhe arrin shpejtësi maksimale prej 228 km/h.

Çelësi në xhepin tuaj mjafton

Për aktivizimin e sistemit KESSY të hapjes dhe mbylljes, si dhe ndezjen e mjetit mjafton të keni me vete çelësin e automjetit, me qëllim hapjen dhe mbylljen e ŠKODA Octavia duke prekur dorezën. Për këtë, shërben një transmetues në çelës. Motori ndizet dhe fiket me anë të një butoni në kroskot dhe dera e bagazhit po ashtu hapet dhe mbyllet pa çelës.

Detektim i përgjumjes për më shumë siguri

Sistemi detekton sjelljen e shoferit me timonin (nga 65 km/h). Një sinjal akustik paralajmërues, si dhe një udhëzim në kroskot kujdesen për tërheqjen e nevojshme të vëmendjes dhe të udhëzojnë për gjetjen e një vendparkimi të afërt.  

Asistencë në parkim për më pak stres

Sensorët e parkimit ju sigurojnë komfort dhe orientim gjatë parkimit para dhe mbrapa. Sistemi ndihmës i parkimit ndihmon në gjetjen e një hapësire të përshtatshme parkimi dhe parkon mjetin duke kontrolluar gjerësinë dhe gjatësinë e hapësirës së parkimit në mënyrë automatike si dhe ju ndihmon për daljen nga parkimi. 

Çelësi në xhepin tuaj mjafton

Për aktivizimin e sistemit KESSY të hapjes dhe mbylljes, si dhe ndezjen e mjetit mjafton të keni me vete çelësin e automjetit, me qëllim hapjen dhe mbylljen e ŠKODA Octavia duke prekur dorezën. Për këtë, shërben një transmetues në çelës. Motori ndizet dhe fiket me anë të një butoni në kroskot dhe dera e bagazhit po ashtu hapet dhe mbyllet pa çelës.

Detektim i përgjumjes për më shumë siguri

Sistemi detekton sjelljen e shoferit me timonin (nga 65 km/h). Një sinjal akustik paralajmërues, si dhe një udhëzim në kroskot kujdesen për tërheqjen e nevojshme të vëmendjes dhe të udhëzojnë për gjetjen e një vendparkimi të afërt.  

Asistencë në parkim për më pak stres

Sensorët e parkimit ju sigurojnë komfort dhe orientim gjatë parkimit para dhe mbrapa. Sistemi ndihmës i parkimit ndihmon në gjetjen e një hapësire të përshtatshme parkimi dhe parkon mjetin duke kontrolluar gjerësinë dhe gjatësinë e hapësirës së parkimit në mënyrë automatike si dhe ju ndihmon për daljen nga parkimi. 

Sistemet ndihmëse lehtësojnë të përditshmen tuaj

Me Octavia-n  e re janë krijuar një sërë sistemesh ndihmëse për shoferin me zhvillim të lartë teknologjik. Në sajë të sistemeve të reja, ju mund të parandaloni situatat kritike në trafik ose të zbusni pasojat e mundshme të tyre. Ndër risitë e Octavia-s bën pjesë edhe ekrani me ngjyra Maxi-DOT. Ndër të tjera, funksionet e sistemeve ndihmëse shfaqen në mënyrë vizive në ekran në fushëpamjen e shoferit. 

Ndiq korsinë 

Funksioni ndihmës i korsisë (Lane Assist) paralajmëron në rast të një dalje të pamenduar nga korsia dhe neutralizon një ndryshim të paqëllimtë të korsisë me një ndërhyrje aktive në timon. Autonomia e shoferit mbetet gjithmonë e garantuar.

Sistemet ndihmëse lehtësojnë të përditshmen tuaj

Me Octavia-n  e re janë krijuar një sërë sistemesh ndihmëse për shoferin me zhvillim të lartë teknologjik. Në sajë të sistemeve të reja, ju mund të parandaloni situatat kritike në trafik ose të zbusni pasojat e mundshme të tyre. Ndër risitë e Octavia-s bën pjesë edhe ekrani me ngjyra Maxi-DOT. Ndër të tjera, funksionet e sistemeve ndihmëse shfaqen në mënyrë vizive në ekran në fushëpamjen e shoferit. 

Ndiq korsinë 

Funksioni ndihmës i korsisë (Lane Assist) paralajmëron në rast të një dalje të pamenduar nga korsia dhe neutralizon një ndryshim të paqëllimtë të korsisë me një ndërhyrje aktive në timon. Autonomia e shoferit mbetet gjithmonë e garantuar.

Infotainment

Sistemi i ri Info-argëtim për funksionet multimediale dhe lehtësinë e përdorimit

Ndër karakteristikat e dizajnit dhe të teknologjisë mund të përmendim komandimin e radios dhe telefonit në timonin prej lëkure me shirita të kromuara. Ju mund të merrni në mënyrë opsionale timon me tre ndarje me funksion të ndryshimit të marshit me zgjedhjen e sistemit DSG. 

Për tinguj më të mirë

Në sajë të sistemit të ri të tingullit Canton, ju mund të shijoni një cilësi absolutisht unike të tingullit. Tetë altoparlantë, një altoparlant qendror, një bas dhe një amplifikator dhe 570 vat kujdesen për një ndjesi të veçantë tingulli.

Sistemi i ri Info-argëtim për funksionet multimediale dhe lehtësinë e përdorimit

Ndër karakteristikat e dizajnit dhe të teknologjisë mund të përmendim komandimin e radios dhe telefonit në timonin prej lëkure me shirita të kromuara. Ju mund të merrni në mënyrë opsionale timon me tre ndarje me funksion të ndryshimit të marshit me zgjedhjen e sistemit DSG. 

Për tinguj më të mirë

Në sajë të sistemit të ri të tingullit Canton, ju mund të shijoni një cilësi absolutisht unike të tingullit. Tetë altoparlantë, një altoparlant qendror, një bas dhe një amplifikator dhe 570 vat kujdesen për një ndjesi të veçantë tingulli.

Tre sisteme radio për çdo shije

Sistemi muzikor gjithëpërfshirës në Octavia-n e re quhet Bolero dhe ju vë në dispozicion një ekran  6,5", me ngjyra, me prekje, me kapacitet të gjerë me funksionin e fshirjes dhe sensorë afërsie. Këtu funksionet Line-in-Audio, porta e USB, CD dhe portat e kartës së memories SD ofrojnë shumë mundësi për leximin e muzikës në formatet MP3, WMA dhe FLAC. Me anë të lidhjes opsionale DAB mund të transmetohen madje edhe stacionet dixhitale të radios.

Më shumë se thjesht një pajisje navigimi

Sistemi i radio-navigimit Columbus ofron një ekran të madh 8", me ngjyra, me prekje dhe me funksionin e fshirjes dhe sensorë afërsie. Një lexues CD-je, dy porta për kartë memorie SD dhe një hard-disk 64 GB (12 GB për të dhëna muzikore) ju ofrojnë mundësi pothuajse të pakufizuara. Përveç formatit MP3 dhe WMA, sistemi lexon gjithashtu edhe formatet e fotografive.

Tre sisteme radio për çdo shije

Sistemi muzikor gjithëpërfshirës në Octavia-n e re quhet Bolero dhe ju vë në dispozicion një ekran  6,5", me ngjyra, me prekje, me kapacitet të gjerë me funksionin e fshirjes dhe sensorë afërsie. Këtu funksionet Line-in-Audio, porta e USB, CD dhe portat e kartës së memories SD ofrojnë shumë mundësi për leximin e muzikës në formatet MP3, WMA dhe FLAC. Me anë të lidhjes opsionale DAB mund të transmetohen madje edhe stacionet dixhitale të radios.

Më shumë se thjesht një pajisje navigimi

Sistemi i radio-navigimit Columbus ofron një ekran të madh 8", me ngjyra, me prekje dhe me funksionin e fshirjes dhe sensorë afërsie. Një lexues CD-je, dy porta për kartë memorie SD dhe një hard-disk 64 GB (12 GB për të dhëna muzikore) ju ofrojnë mundësi pothuajse të pakufizuara. Përveç formatit MP3 dhe WMA, sistemi lexon gjithashtu edhe formatet e fotografive.

Siguria

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive, edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në ndenjësen e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje e pasagjerëve

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive, edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në ndenjësen e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje e pasagjerëve

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

I SIGURT në rrugë falë sistemeve ndihmëse Menjëherë më shumë mbrojtje gjatë ecjes me makinë

Simply Clever

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse gotash

Falë dy mbajtëseve për gotat, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Prizë si në shtëpi

Priza 230 volt furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e Octavia-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh. mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron një ushqim të këndshëm dhe me temperaturë të përshtatshme për udhëtimin tuaj.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

"Simply Clever" dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të Octavia-s.

Bagazh më i madh

590 litra mban hapësira e bagazhit të Octavia-s së re. Pas palosjes së ndenjëseve të pasme mban madje 1.580 litra. I përshtatur me detaje të zgjuara si sipërfaqe të sheshta për transport, tapet i poshtëm i manovrueshëm, pika mbështetëse dhe elementë fiksues, atje mund të transportohen ngarkesa në mënyrë të qetë dhe të sigurt.

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse gotash

Falë dy mbajtëseve për gotat, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Prizë si në shtëpi

Priza 230 volt furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e Octavia-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh. mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron një ushqim të këndshëm dhe me temperaturë të përshtatshme për udhëtimin tuaj.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

"Simply Clever" dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të Octavia-s.

Bagazh më i madh

590 litra mban hapësira e bagazhit të Octavia-s së re. Pas palosjes së ndenjëseve të pasme mban madje 1.580 litra. I përshtatur me detaje të zgjuara si sipërfaqe të sheshta për transport, tapet i poshtëm i manovrueshëm, pika mbështetëse dhe elementë fiksues, atje mund të transportohen ngarkesa në mënyrë të qetë dhe të sigurt.