Dizajni

Unik dhe i shumëllojshëm njëkohësisht

Linja të pastra, skaje të qarta dhe sipërfaqet të modeluara qartësisht i japin automjetit përmasa harmonike, funksionalitet të lartë dhe jetëgjatësi. Ndër risitë mund të përmendim shiritat e ndriçimit LED të dritave të ditës. 

Thjesht shik

Shiritat e kromuara në kornizat e dritareve anësore dhe ngjyrimi i errët i xhamave të pasmë nënvizojnë stilin elegant të pamjes anësore. 

Unik dhe i shumëllojshëm njëkohësisht

Linja të pastra, skaje të qarta dhe sipërfaqet të modeluara qartësisht i japin automjetit përmasa harmonike, funksionalitet të lartë dhe jetëgjatësi. Ndër risitë mund të përmendim shiritat e ndriçimit LED të dritave të ditës. 

Thjesht shik

Shiritat e kromuara në kornizat e dritareve anësore dhe ngjyrimi i errët i xhamave të pasmë nënvizojnë stilin elegant të pamjes anësore. 

Ndriçim efektiv

Fenerët e zinj të mjegullës me drita të lakuara sigurojnë shikueshmëri të mirë dhe e bëjnë më të lehtë e të dallueshëm identifikimin e pengesave të vështira.

Dizajn ambicioz

Disqet ekskluzive të aluminit 18" TURBINE theksojnë edhe më shumë pamjen ekstravagante.

Të pagabueshëm

Fenerët e pasmë LED me konturin e tyre tipik të shkronjës së dyfishtë C.

Ndriçim efektiv

Fenerët e zinj të mjegullës me drita të lakuara sigurojnë shikueshmëri të mirë dhe e bëjnë më të lehtë e të dallueshëm identifikimin e pengesave të vështira.

Dizajn ambicioz

Disqet ekskluzive të aluminit 18" TURBINE theksojnë edhe më shumë pamjen ekstravagante.

Të pagabueshëm

Fenerët e pasmë LED me konturin e tyre tipik të shkronjës së dyfishtë C.

Komoditeti

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona  Climatronic dhe xhami i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale e të rehatshme dhe një shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Hapësirë bujare

Edhe nëse makina është  e mbushur me pasagjerë, ajo ofron një hapësirë të pazakontë. Në ndenjësen e pasme udhëtojnë rehatshëm deri në tre pasagjerë. Ndër pajisjet standarde përfshihet sistemi Isofix dhe Top-Tether që shërbejnë për të fiksuar mirë ulëset e fëmijëve në ndenjësen e pasme.

Pamja dhe ndjesia perfekte

Sistemi elektronik i ajrit të kondicionuar në dy zona  Climatronic dhe xhami i përparmë me ngrohje ofrojnë në çdo kohë një klimë optimale e të rehatshme dhe një shikim të përsosur. Një risi në këtë rast është sensori i lagështirës, i cili redukton mjegullimin dhe rrit komoditetin e klimës.

Hapësirë bujare

Edhe nëse makina është  e mbushur me pasagjerë, ajo ofron një hapësirë të pazakontë. Në ndenjësen e pasme udhëtojnë rehatshëm deri në tre pasagjerë. Ndër pajisjet standarde përfshihet sistemi Isofix dhe Top-Tether që shërbejnë për të fiksuar mirë ulëset e fëmijëve në ndenjësen e pasme.

Ndriçim elegant

Për rehati të mëtejshme gjatë hyrjes dhe daljes nga mjeti,  ofrohet ndriçimi i zonës së këmbëve para dhe mbrapa. Ky funksion aktivizohet me hapjen e dyerve.

Shpejt në dorën tuaj

Dorezat e brendshme të dyerve janë të ndriçuara çka lehtëson daljen nga makina edhe nëse jeni të përgjumur pas një udhëtimi të gjatë.

Palosje me një klikim

Një buton në bagazh ju mundëson që të palosni  automatikisht ndenjësen e pasme dhe kështu mund të ngarkoni automjetin më lehtë e më shpejt.

Ndriçim elegant

Për rehati të mëtejshme gjatë hyrjes dhe daljes nga mjeti,  ofrohet ndriçimi i zonës së këmbëve para dhe mbrapa. Ky funksion aktivizohet me hapjen e dyerve.

Shpejt në dorën tuaj

Dorezat e brendshme të dyerve janë të ndriçuara çka lehtëson daljen nga makina edhe nëse jeni të përgjumur pas një udhëtimi të gjatë.

Palosje me një klikim

Një buton në bagazh ju mundëson që të palosni  automatikisht ndenjësen e pasme dhe kështu mund të ngarkoni automjetin më lehtë e më shpejt.

Funksion memorizues për ndenjësen e shoferit

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një memorie rregullatore për tre pozicione të ndryshme të ndenjëses dhe të pasqyrës së jashtme.

Melodi e siguri në rrugë

Mbajtësi multimedial në konsolën qendrore është një vend praktik dhe i sigurt për mbajtjen e lexuesit të MP3-ve apo telefonit celular.

Lëkurë fine

Leva e marshit dhe e frenave të dorës janë të veshura me lëkurë të zezë, gjë që thekson pjesën e brendshme elegante e të bukur.

Sipas kushteve të rrugës

Zgjedhja e profilit të drejtimit i mundëson shoferit ndryshimin e karakteristikave të ecjes. 

Funksion memorizues për ndenjësen e shoferit

Ndenjësja elektrike e shoferit ka një memorie rregullatore për tre pozicione të ndryshme të ndenjëses dhe të pasqyrës së jashtme.

Melodi e siguri në rrugë

Mbajtësi multimedial në konsolën qendrore është një vend praktik dhe i sigurt për mbajtjen e lexuesit të MP3-ve apo telefonit celular.

Lëkurë fine

Leva e marshit dhe e frenave të dorës janë të veshura me lëkurë të zezë, gjë që thekson pjesën e brendshme elegante e të bukur.

Sipas kushteve të rrugës

Zgjedhja e profilit të drejtimit i mundëson shoferit ndryshimin e karakteristikave të ecjes. 

Teknologjia

Një larmi motorësh

Në ofertën tonë ka në zgjedhjen tuaj dy motorë benzine. Në dispozicion është motori 1,8 litërsh, TSI, 180 KF, Green tec, me kuti shpejtësie manuale, me  6 marshe ose motori 1,8 litërsh,  TSI, 180 KF, Green tec, me kuti shpejtësie DSG me 7 marsha.

Kënaqësi maksimale e kombinuar me konsum minimal karburanti

Shoferët që preferojnë naftën mund të zgjedhin motorin 2,0 l, TDI, 150 KF, Green tec, mes atij me kuti shpejtësie manuale me 6 marsha (sipas dëshirës me katër rrota aktive) ose asaj DSG me 6 marsha . Një karakteristike mes motorëve TDI është edhe motori 2,0 l, 184 KF me kuti shpejtësie DSG me 6 marsha. Ky motor nafte merr pikët maksimale me drejtimin e tij të rafinuar dhe konsumin jashtëzakonisht të ulët të karburantit.

Një larmi motorësh

Në ofertën tonë ka në zgjedhjen tuaj dy motorë benzine. Në dispozicion është motori 1,8 litërsh, TSI, 180 KF, Green tec, me kuti shpejtësie manuale, me  6 marshe ose motori 1,8 litërsh,  TSI, 180 KF, Green tec, me kuti shpejtësie DSG me 7 marsha.

Kënaqësi maksimale e kombinuar me konsum minimal karburanti

Shoferët që preferojnë naftën mund të zgjedhin motorin 2,0 l, TDI, 150 KF, Green tec, mes atij me kuti shpejtësie manuale me 6 marsha (sipas dëshirës me katër rrota aktive) ose asaj DSG me 6 marsha . Një karakteristike mes motorëve TDI është edhe motori 2,0 l, 184 KF me kuti shpejtësie DSG me 6 marsha. Ky motor nafte merr pikët maksimale me drejtimin e tij të rafinuar dhe konsumin jashtëzakonisht të ulët të karburantit.

Funksionon edhe pa çelës

Çelësi i automjetit në çantë apo në xhepin e pantallonave tuaja  mjafton për të hapur, mbyllur ose për të ndezur automjetin

Detektim i përgjumjes për më shumë siguri

Një sinjal akustik dhe vizual paralajmëron shoferin për lodhje të tepërt. Octavia juaj ju dallon nëse nuk jeni më i përqendruar. 

Të dhënat speciale L&K 

Në sajë të sistemeve të reja, ju mund të parandaloni situatat kritike në trafik ose të zbusni pasojat e mundshme të tij. Funksionet e sistemeve ndihmëse që punojnë me kamerën multifunksionale, shfaqen në kroskot në fushëpamjen e shoferit. 

Funksionon edhe pa çelës

Çelësi i automjetit në çantë apo në xhepin e pantallonave tuaja  mjafton për të hapur, mbyllur ose për të ndezur automjetin

Detektim i përgjumjes për më shumë siguri

Një sinjal akustik dhe vizual paralajmëron shoferin për lodhje të tepërt. Octavia juaj ju dallon nëse nuk jeni më i përqendruar. 

Të dhënat speciale L&K 

Në sajë të sistemeve të reja, ju mund të parandaloni situatat kritike në trafik ose të zbusni pasojat e mundshme të tij. Funksionet e sistemeve ndihmëse që punojnë me kamerën multifunksionale, shfaqen në kroskot në fushëpamjen e shoferit. 

Infotainment

Multimedia në makinë

Karakteristika të dizajnit dhe teknikës në timonin me veshje lëkure të pajisur me shirita kromi, si dhe funksione kontrolli të radios dhe telefonit.

Për tinguj më të mirë

Tetë altoparlantë, një altoparlant qendror si dhe një amplifikator kujdesen që ju të mund të shijoni tingujt e preferuar me cilësinë më të mirë. 

Sistemi radio-navigacional Columbus

Një ekran i madh me ngjyra kujdeset për komoditetin më të lartë të kontrollit. Dy fole  karte memorie SD, si dhe një hard disk 64-GB ju ofrojnë mundësi të pakufizuara. Sistemi funksionon për formate të videove dhe imazheve dhe bën të mundur shfaqjen e fotografive.

Multimedia në makinë

Karakteristika të dizajnit dhe teknikës në timonin me veshje lëkure të pajisur me shirita kromi, si dhe funksione kontrolli të radios dhe telefonit.

Për tinguj më të mirë

Tetë altoparlantë, një altoparlant qendror si dhe një amplifikator kujdesen që ju të mund të shijoni tingujt e preferuar me cilësinë më të mirë. 

Sistemi radio-navigacional Columbus

Një ekran i madh me ngjyra kujdeset për komoditetin më të lartë të kontrollit. Dy fole  karte memorie SD, si dhe një hard disk 64-GB ju ofrojnë mundësi të pakufizuara. Sistemi funksionon për formate të videove dhe imazheve dhe bën të mundur shfaqjen e fotografive.

Siguria

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në ndenjësen e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje e bashkudhëtarëve

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasjeje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

Niveli më i lartë i sigurisë

Kemi kërkuar që tek ŠKODA Octavia të vendosen masa të reja sigurie si në standardet e sigurisë pasive edhe tek ato aktive. Kjo është arsyeja pse e kemi pajisur ndër të tjera me nëntë airbag-ë, Isofix në ndenjësen e pasagjerit të parë dhe një numër të madh të sistemeve më inovative të asistencës.

Airbag tek gjunjët

Airbag-u tek gjunjët e shoferit nën boshtin e timonit mbron këmbët e shoferit. 

Mbrojtje e bashkudhëtarëve

Airbag-ët anësorë të përparmë dhe të pasmë mbrojnë në rast përplasjeje anësore shpinën dhe bustin e udhëtarëve.

ESP dhe ASR optimizojnë kontaktin me rrugën

Një sërë sistemesh elektronike sigurojnë një udhëtim të sigurt, si p.sh programi elektronik i stabilizimit (ESP) apo sistemi i kontrollit të tërheqjes (ASR). Ky siguron që rrotat të mos rrëshqasin gjatë përshpejtimit të mjetit. Sistemi ASR mund të çaktivizohet duke shtypur një buton në konsolën qendrore.

Bi-Xenon për një pamje më të qartë

Në sajë të llojeve të ndryshme të opsioneve instaluese (moti i keq, rrugë urbane, ndërurbane dhe opsioni autostradë), fenerët bi-ksenon përshtaten në mënyrë të përkryer duke mbajtur ndriçim në kushte optimale pavarësisht motit apo dritës. Dritat LED të ditës janë perceptuar si një rrymë ndriçimi e vazhdueshme dhe e lehtë.

ESP dhe ASR optimizojnë kontaktin me rrugën

Një sërë sistemesh elektronike sigurojnë një udhëtim të sigurt, si p.sh programi elektronik i stabilizimit (ESP) apo sistemi i kontrollit të tërheqjes (ASR). Ky siguron që rrotat të mos rrëshqasin gjatë përshpejtimit të mjetit. Sistemi ASR mund të çaktivizohet duke shtypur një buton në konsolën qendrore.

Bi-Xenon për një pamje më të qartë

Në sajë të llojeve të ndryshme të opsioneve instaluese (moti i keq, rrugë urbane, ndërurbane dhe opsioni autostradë), fenerët bi-ksenon përshtaten në mënyrë të përkryer duke mbajtur ndriçim në kushte optimale pavarësisht motit apo dritës. Dritat LED të ditës janë perceptuar si një rrymë ndriçimi e vazhdueshme dhe e lehtë.

I SIGURT në rrugë falë sistemeve ndihmëse Menjëherë më shumë mbrojtje gjatë ecjes me makinë.

Simply Clever

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse gotash  

Falë dy mbajtëseve për pijet, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Prizë si në shtëpi

Priza 230 volt furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e Octavia-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron një ushqim të këndshëm për udhëtimin tuaj.

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

"Simply Clever" dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të Octavia-s.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Gjithmonë gati biletën e parkimit

Nëse duhet të vendosni në vend të dukshëm një biletë parkimi në makinën tuaj, ka një zgjidhje të thjeshtë: mbajtësja e biletave mbrapa xhamit të përparmë.

Mbështetësja e krahut në mes me mbajtëse gotash  

Falë dy mbajtëseve për pijet, edhe pasagjerët më të vegjël kanë në dispozicion një vend të përshtatshëm për vendosjen e pijeve.

Prizë si në shtëpi

Priza 230 volt furnizon me rrymë elektrike tabletin, celularin apo lexuesin tuaj të DVD-ve.

Vend praktik për syzet

Pjesa e brendshme e Octavia-s së re ka në dispozicion sipërfaqe dhe vende të ndryshme për vendosje sendesh me madhësi të ndryshme. Falë vendit të vendosjes së syzeve p.sh mbi pasqyrën e brendshme, ju keni mundësi t'i arrini lehtësisht syzet tuaja të diellit. 

E freskët dhe e shijshme

Xhepi magazinues në kroskot i ndriçuar dhe i ajrosur me sistemin Climatronic, siguron një ushqim të këndshëm për udhëtimin tuaj.

Ku të fsheh rrëmujën?

Në hapësirën e gjerë tek dera e parë, ju mund të gjeni një mbajtëse për vendosjen e një shisheje 1,5 litra. Një vend mbeturinash ju ndihmon për të mbajtur pastërtinë në makinë.

"Simply Clever" dhe i dobishëm

Që  të mos kërkoni gjatë në ditët e dimrit me ngricë, pastruesen e akullit e gjeni në kapakun e serbatorit të Octavia-s.

E fshehur në mënyrë të zgjuar

Poshtë ndenjëses së shoferit gjeni një mbajtëse për jelekun e sigurisë, i cili është lehtësisht i arritshëm në çdo moment.  

Gjithmonë gati biletën e parkimit

Nëse duhet të vendosni në vend të dukshëm një biletë parkimi në makinën tuaj, ka një zgjidhje të thjeshtë: mbajtësja e biletave mbrapa xhamit të përparmë.