Imazhet e para të ŠKODA KODIAQ: Dizajn i veçantë për SUV-in e ri

2016-08-16

 

ŠKODA KODIAQ është mbresëlënëse: Grila radiatore e gjerë dhe tre-dimensionale është e mrekullueshme, në karakterin e saj. Në kombinim me fenerët e ngushtë, të cilët janë në dispozicion për herë të parë me teknologjinë full-LED, SUV-i i parë i madh i markës është një prani e pagabueshme në rrugë. Pamja anësore dhe e pasme të japin përshtypjen e freskisë: dyert kanë formë mjaft sportive dhe dera e pasme është e gdhendur ndjeshëm. Dritat e pasme, me teknologjinë LED si standart, bëjnë që të shkëlqejë ŠKODA-tipike C-formë.

Hapësira është gjithashtu tipike e ŠKODA-s: me një kapacitet prej 720 deri në 2.065 litra (me sediljet e pasme të palosura poshtë), pesë-vendësh ŠKODA KODIAQ ofron dobinë më të madhe brenda kategorisë së saj. SUV-i gëzon edhe opsionin e rrokullisjes në mjetin me shtatë vende. Duke përdorur pozicionin e vendeve dhe rregullimin e këndit, për tju përshtatur gamës së gjerë të kërkesave. Në rast se  opsioni i palosjes para të vendit të pasagjerit  është zgjedhur, makina mund të transportojë sende deri në 2.90 metra të gjata.

Sistemet e reja të ndihmës së shoferit paraqesin më tepër siguri dhe komoditet gjatë udhëtimeve. Zona View, duke përdorur kamera që rrotullohen me lente me kënd të gjerë në pjesën e përparme dhe të pasme, si dhe në pasqyrat anësore, tregon pikëpamje të ndryshme në monitorin e makinës në mjedisin aty për aty të saj. Duke përfshirë një pamje virtuale nga lart-poshtë dhe fotot 180 gradë të zonës në pjesën e përparme dhe të pasme. Tow Assist është gjithashtu një risi: nëse ŠKODA KODIAQ  tërhiqet nga një rimorkio, sistemi merr përsipër drejtimin kur mjeti ecen mbrapsht ngadalë. Përveç kësaj, duke ecur mbrapsht, manovra e re Assist do të kapërcejë çdo pengesë që është zbuluar prapa automjetit.

Shërbimet mobile në internet të ŠKODA Connect janë një tjetër risi. Ato janë të ndarë në dy kategori: Infotainment Online services që sigurojnë më shumë informacion dhe lundrim në kohë reale, dhe shërbimet Care Connect që sigurojnë qasje të largët, si dhe ndihmë. Elementi kryesor i shërbimeve Care Connect është thirrja e emergjencës pas një aksidenti: nëse një airbag është aktivizuar, një e ashtëquajtur Call Emergency (e-Call) shkon automatikisht në një qendër të thirrjes emergjente.

ŠKODA KODIAQ feston premierën e saj botërore më 1 shtator 2016 në Berlin.

 

Artikulli i plote në:

https://media.skoda-auto.com/en/_layouts/Skoda.PRPortal/pressrelease.aspx?ID=1066