Hapësirë e bollshme
Hapësirë e bollshme
Hapësirë e bollshme
Hapësirë e bollshme

E gjerë dhe e rehatshme

Emërues kryesor për anëtarin më të ri të familjes ŠKODA është Ariu Kodiak, i cili  ka habitatin e tij natyral në Arkipelagun Kodiak, në Alaskë. Përshtatshmëria e kësaj kafshe inteligjente në kushte të vështira mjedisi ishte modeli për realizimin e veturës së re.

Detaje praktike

 

 

 

Nuk keni dorë të lirë për të hapur ose mbyllur hapësirën e bagazheve?

Thjesht lëvizni pak këmbën tuaj nën prapakolp dhe dera e pasme hapet dhe mbyllet si me magji.

 

 

 

 

Udhëtoni shumë dhe preferoni komoditet dhe siguri?

Në sajë të sistemit me 7 marsha shpejtësie (DSG) dhe sistemit 4x4, do të jeni në makinë të qetë dhe me efikasitet në çdo mot dhe në të gjitha kushtet atmosferike.

Një profil udhëtimi, si të dëshironi ju

Kontrolli dinamik (DCC) vazhdimisht monitoron sjelljen e makinës dhe në varësi të zgjedhjes së profilit siguron një ngarje individuale sipas stilit përkatës ; Normal, Sport ose Komfort. Kështu ju transformoni KODIAQ nga automjet të rehatshëm transporti në një veturë  sovrane.

Shumë nxehtë ose shumë ftohtë?

Me sistemin Climatronic me ndarje në 3 zona, shoferi, pasagjerët para ose prapa mund të vendosin temperaturën e dëshiruar në mënyrë individuale dhe kështu të shijojnë rehati maksimale të klimës.

Një profil udhëtimi, si të dëshironi ju

Kontrolli dinamik (DCC) vazhdimisht monitoron sjelljen e makinës dhe në varësi të zgjedhjes së profilit siguron një ngarje individuale sipas stilit përkatës ; Normal, Sport ose Komfort. Kështu ju transformoni KODIAQ nga automjet të rehatshëm transporti në një veturë  sovrane.

Shumë nxehtë ose shumë ftohtë?

Me sistemin Climatronic me ndarje në 3 zona, shoferi, pasagjerët para ose prapa mund të vendosin temperaturën e dëshiruar në mënyrë individuale dhe kështu të shijojnë rehati maksimale të klimës.

Nuk ka vend për të dhuruar

Si të mbani gjithçka në kontroll nga ndenjësja

Opsioni i pamjes së ambientit "Zona View" përbëhet nga 4 kamera të cilat mundësojnë pamje të plotë të hapësirës përreth automjetit. Imazhi transferohet në kohë reale në ekranin e sistemit infotainment duke ju lejuar që të reagoni shpejt në çdo situatë.

Dallon pengesat

Pavarësisht sensorëve të parkimit në pjesën e pasme, ka situata kur gjatë parkimit ose daljes nga parkimi nuk frenoni dot në kohë. Me anë të sistemit ndihmës të manovrimit të parkimit në pjesën e pasme, KODIAQ ndalon automatikisht dhe mund të parandalojë një përplasje të mundshme.

 

Një rimorkio për të parkuar

Dëshironi që të keni një rimorkio, por keni frikën e manovrimit nga mbrapa? Sistemi ndihmës i manovrimit të rimorkios (trailer-assist) kujdeset për kontrollin gjatë ecjes në të kundërt. Mjafton të vendosni se ku dhe kur do të filloni dhe të mbaroni. Një lojë fëmijësh!

Sensorët rreth automjetit

Sensorët e zhvilluar rishtazi të parkimit plotësojnë sistemin ndihmës të parkimit në mënyrë të përkryer. Ato ndihmojnë shoferin për parkim ose dalje nga parkimi dhe janë të lidhura me të gjitha sistemet infotainment.