Karakteristika

Timon lëkure "Supersport"

Timoni sportiv me tre pjesë "Superport" veshur me lëkurë të biruar jo vetëm që duket mirë, por i shërben dhe radios dhe telefonit.  Marshet në kutinë e shpejtësisë DSG mund të ndryshohen edhe në timon.

Climatronic

Me anë të sistemit elektronik të përshtatshëm Climatronic ju mund të vendosni temperaturën e brendshme të dëshiruar. Sensorët dhe kontrolli elektronik i sistemit bëjnë të mundur që temperatura të qëndrojë në nivelin e duhur. 

Paketë Dinamike

Ndenjëset sportive, mbështetëset e kokës të integruara mirë në ndenjëset dhe pedalet në derdhje çeliku i japin Fabia-s një pamje edhe më sportive.  

Tavani panoramik prej xhami

Pamje të bukura: Tavani panoramik prej xhami arrin nga xhami mbrojtës për erën deri në pjesën fundore të tavanit. Një perde mbrojtëse për diellin mbron nga rrezet në rast nevoje. 

Sistemi i hapjes dhe i mbylljes "KESSY"

ŠKODA Fabia e re mund të pajiset me KESSY (sistemi i hyrjes pa çelës). Një buton Start-Stop për ndezjen dhe fikjen pa çelës të motorit gjendet në grupin e timonit. 

Tempomat

Funksioni Tempomat me kufizuesin e shpejtësisë (Speedlimiter) të përfshirë mundëson ruajtjen e një shpejtësi të caktuar. Kjo mund të çaktivizohet me anë të shtypjes së pedalit të gazit (Kick-Down), nëse ju - për shembull, për arsye sigurie, në një manovër parakalimi- duhet t'i jepni më shumë gaz. 

Sensorët e parkimit

Sensorët në parakolp dhe prapakolp ndihmojnë në parkimin e mjetit në vende të ngushta në mënyrë të sigurt. Një ton sinjalizues ju paralajmëron në momentin që jeni në afërsi të pengesave. Në ekranin e sistemit të radios Swing ose Bolero tregohen sensorët.

Sistemi ndihmës i ndriçimit

Ky funksion i dobishëm kujdeset për një  kontroll më të thjeshtë të ndriçimit të automjetit dhe ndez në mënyrë automatike dritat e ditës me ndezjen e mjetit dhe ndez automatikisht fenerët kur ndriçimi i ambientit ulet (ndriçim tuneli).

Gjithashtu i integruar në sistemin ndihmës të ndriçimit është një funksion shiu, i cili automatikisht bën të mundur hapjen e ndriçimit në momentin e funksionimit të fshirëseve të xhamit.

SunSet

Me opsionin SunSet, xhamat e dritareve të pasme janë të errëta. Tonaliteti i errët të mbron nga rrezet e diellit dhe nga vështrimet kureshtare.  Gjithashtu, xhami i pasmë dhe i dyerve të pasme në ngjyrim më të errët thekson edhe më shumë anën estetike. 

Timon lëkure "Supersport"

Timoni sportiv me tre pjesë "Superport" veshur me lëkurë të biruar jo vetëm që duket mirë, por i shërben dhe radios dhe telefonit.  Marshet në kutinë e shpejtësisë DSG mund të ndryshohen edhe në timon.

Climatronic

Me anë të sistemit elektronik të përshtatshëm Climatronic ju mund të vendosni temperaturën e brendshme të dëshiruar. Sensorët dhe kontrolli elektronik i sistemit bëjnë të mundur që temperatura të qëndrojë në nivelin e duhur. 

Paketë Dinamike

Ndenjëset sportive, mbështetëset e kokës të integruara mirë në ndenjëset dhe pedalet në derdhje çeliku i japin Fabia-s një pamje edhe më sportive.  

Tavani panoramik prej xhami

Pamje të bukura: Tavani panoramik prej xhami arrin nga xhami mbrojtës për erën deri në pjesën fundore të tavanit. Një perde mbrojtëse për diellin mbron nga rrezet në rast nevoje. 

Sistemi i hapjes dhe i mbylljes "KESSY"

ŠKODA Fabia e re mund të pajiset me KESSY (sistemi i hyrjes pa çelës). Një buton Start-Stop për ndezjen dhe fikjen pa çelës të motorit gjendet në grupin e timonit. 

Tempomat

Funksioni Tempomat me kufizuesin e shpejtësisë (Speedlimiter) të përfshirë mundëson ruajtjen e një shpejtësi të caktuar. Kjo mund të çaktivizohet me anë të shtypjes së pedalit të gazit (Kick-Down), nëse ju - për shembull, për arsye sigurie, në një manovër parakalimi- duhet t'i jepni më shumë gaz. 

Sensorët e parkimit

Sensorët në parakolp dhe prapakolp ndihmojnë në parkimin e mjetit në vende të ngushta në mënyrë të sigurt. Një ton sinjalizues ju paralajmëron në momentin që jeni në afërsi të pengesave. Në ekranin e sistemit të radios Swing ose Bolero tregohen sensorët.

Sistemi ndihmës i ndriçimit

Ky funksion i dobishëm kujdeset për një  kontroll më të thjeshtë të ndriçimit të automjetit dhe ndez në mënyrë automatike dritat e ditës me ndezjen e mjetit dhe ndez automatikisht fenerët kur ndriçimi i ambientit ulet (ndriçim tuneli).

Gjithashtu i integruar në sistemin ndihmës të ndriçimit është një funksion shiu, i cili automatikisht bën të mundur hapjen e ndriçimit në momentin e funksionimit të fshirëseve të xhamit.

SunSet

Me opsionin SunSet, xhamat e dritareve të pasme janë të errëta. Tonaliteti i errët të mbron nga rrezet e diellit dhe nga vështrimet kureshtare.  Gjithashtu, xhami i pasmë dhe i dyerve të pasme në ngjyrim më të errët thekson edhe më shumë anën estetike.